Как да инсталираме допълнения на Google Chrome (Extensions)?

Chrome-Extensions-Guide_01Как да инсталираме допълнения на Google Chrome:

  1. Сваляте си последната версия на Chrome за разработчици от тук.
  2. Пишете в адрес бара (там където се въвежда URL) следното нещо chrome://extensions/
  3. Отивате на Chrome Extension или пишете в Google „Chrome Extensions“ и си харесвате сайт

Update: Важно! Chrome Extensions добавиха бутон „Add to Chrome“. С натискането му се появява confirmation box, така че инсталацията на допълнения става много по-лесно от описания метод. Моля, следвайте указанията по-долу, само в случай, че използвате .crx файлове!

  1. Сваляте си каквото ви хареса. Файлът трябва да е с разширение .crx
  2. Разархивирате го със 7zip като папка, която не трябва да триете. Можете да слагате папките в Extensions папката на Chrome : за Vista и Windows 7C:\Users\UserName\AppData\Local\Google\Chrome; за XPC:\Documents and Settings\UserName\Local Settings\Application Data\Google\Chrome
  3. Отивате в таба, в който сте отворили chrome://extensions/ и от менюто Tools избирате Load upacked extension… (първата опция)
  4. След това избирате папката, където сте разархивирали файла и сте готови

Бързо, лесно и най-важното – елементарно. Не смятам, че тази процедура би затруднила дори хората, които за пръв се сблъскват с Chrome. Предполагам, че когато тази екстра бъде пусната официално, процесът ще е още по-елементарен.

Забележка: Инсталирайте допълнения на своя отговорност! Не забравяйте, че това е версия за разработчиците, която не е предназначена за обикновените потребители, така че може да срещнете доста проблеми. Ако скапете тотално Chrome, както направих аз, най-добре да го преинсталирате и да изчакате Google официално да пусне допълненията.


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

2 коментара to “Как да инсталираме допълнения на Google Chrome (Extensions)?”

  1. […] началото на миналия месец публикувах едно упътване как могат да се инсталират неофициални допълнения на Ch…, но то ще стане безполезно съвсем скоро. Предполагам, […]

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie