ORIGIN EON18 ще се конкурира с Alienware?

ORIGIN е един от новите играчи на пазара на геймърски PC-та и лаптопи. Това обаче не значи, че трябва да се гледа на компанията с недоверие… все пак един от създателите й е бивш член от екипа на Alienware – геймърското подразделение на гиганта Dell. Най-новият продукт на ORIGIN се казва EON18 и определено е натъпкан с чарколаци до последния чоп на обвивката. Освен агресивната визия, EON18 ще предложи на маниакалните геймъри и маниаците на хай-тек джаджите възможността да се вихрят на 18.4-инчов Full HD дисплей (резолюция 1920X1080). Според предпочитанието на клиента, машината може да работи със следните компоненти:

  1. Intel Core 2 Duo, Core 2 Quad или Intel Core i7 Extreme процесор – няколко варианта за всеки вид
  2. 4,6 или 8GB DDR3 1333 MHz RAM памет
  3. 1 или 2 видеокарти NVIDIA GeForce GT280M или GT285M (поддръжка на SLI)
  4. до 2 твърди диска с размер 500GB и 7200 rpm или 2x640GB с 5400 rpm или 2 SDD-та (до 250GB всяко), пуснати в RAID режим

Това са само по-интересни елементи от спецификациите на ORIGIN EON18. Повече информация можете да намерите тук. Само да спомена, че цената за най-слабата конфигурация е $2300… и то за САЩ. Определено има с какво да се конкурира с продуктите на Alienware (шегичка).

Сега сериозно 🙂 Екипът на ORIGIN наистина се е постарал да предложи на геймърите, които си падат по преносимите решение, нещо, с което да могат да се наслаждават и на очакваните през тази година игри. Да, EON18 не е красавец, като например Alienware MX17, но малко конкуренция и то в същия ценови клас винаги е добре дошла.

Източник ORIGIN (@email)


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :)

Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+

Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie