5 причини да изберем компютър втора ръка

komputri vtora raka

Колко от вас са мислили, че могат да вършат ежедневната си работа с компютър втора ръка?

Истината е, че всеки домашен потребител има различни нужди, но всички имат обща допирна точка – за семейните компютри не е необходима огромна процесорна мощ. Филмите и музиката вървят на компютри, които са с доста по-ниски параметри, от тези, които се предлагат в магазините.

Основната причина да си закупим компютър втора ръка е, защото имаме необходимост да извършваме ежедневни дейности – работа с Word/Excel, чат и комуникация с приятели през Skype и Facebook, както и гледане на добре познатите ни холивудски блокбъстъри и телевизионни сериали. Именно поради тази причина не е необходимо да купувате чисто нов компютър. Ето и обещаните 5 причини, които ще ви накарат да изберете компютри втора ръка:

1. За гледане на филми и слушане на музика?

Не е необходим висок клас машина, за да гледате филми и да слушате музика у дома. Напълно достатъчно е да закупите компютър втора ръка, който ще ви свърши идеална работа при тези обстоятелства.

2. Бюджетно решение?

Да, напълно допустимо е да имате необходимост от компютър, а понякога не всеки може да си позволи нов, особено, ако е през студентските години или тепърва човек започва да работи с компютри. Именно тогава на помощ идват нискобюджетните решения на компютрите втора употреба. Всъщност, би трябвало да се гледа на този тип компютри като на икономическо – изгодно решение, което ще ви свърши чудесна и то дълги години.

3. Не играете игри?

Тази причина е една от основните, заради които може да обмислите използването на компютри втора употреба. Наистина има хора, които седят по цели вечери, играейки World of Warcraft, но ако вие не сте от един тях, то без проблем вашите компютърни нужди ще паснат на техниката втора употреба. Именно игрите изискват мощен процесор, последен модел видео карта, както и много оперативна памет, които карат играта да върви плавно. Това обаче са доста скъпи компоненти. Защо да давате пари на вятъра, когато няма смисъл?

4. Вече имате лаптоп, но искате настолна машина?

Срещат се хора, които имат нов лаптоп, но поради някаква причина имат необходимост да разполагат и с настолен компютър. Използването на настолни компютри втора употреба за нашия дом или офис при подобни обстоятелства е една доста далновидна постъпка.

5. Работите предимно с Office пакета

Когато имате нужда да работите с текст или с таблици, то тогава на помощ идва офис пакета от Майкрософт. Самият пакет не изисква сериозна изчислителна мощност, така, че можете да бъдете 100% сигурни, че ще свършите работата си безпроблемно и компютърът ви няма да забива постоянно, поради липса на системни ресурси.

Всеки компютърен потребител има различни потребности, затова преди да се изберем компютри втора ръка е добре да си отговори на въпроса – „Какво искам да правя на този компютър?“. В зависимост от действията, които желаете да извършвате можете да изберете една достъпна и функционална машина и то на уникална цена от ITopia.

p.s: Благодарности на ITopia за предоставения материал по темата за компютрите втора употреба!


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie