Да помогнем на Wikipedia да остане безплатна и без реклами

Едва ли има модерен човек, използващ често интернет, който да не е чувал или попадал в Wikipedia.org – безплатната интернет енциклопедия. Колко ли от 400-те милиона потребители на популярния сайт знаят как той се финансира и успява да остане безплатен и без реклами? Явно не са малко, но не са и много.

Wikipedia Funding 2010

Всяка година Wikipedia.org се нуждае от няколко милиона долара, за да остане такава, каквато е в момента. За 2010 г. на сайтът са нужни 16 милиона долара, като до момента са събрани почти 10 от тях. Апелирам, всеки, прочел тази публикация, да даде колкото му е на сърце – 1, 5, 10, 50, 100 долара… няма ограничение.

Източник: Wikimedia Foundation

P.S: Много ми хареса изказването на създателя на Wikipedia, Jimmy Wales:

If all of Wikipedia’s 400 million users would donate $1 each, we would have 20 times the amount of money we need.


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

One Response to “Да помогнем на Wikipedia да остане безплатна и без реклами”

  1. TechStation BG каза:

    Имах $12 в PayPal акаунта ми – дадох ги от сърце. Сега е ваш ред 🙂

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie