Facebook придобива Instagram за 1 млрд. долара

Най-бързо набиращото популярност приложение за споделяне на снимки Instagram беше придобито от социалната мрежа Facebook за 1 милиард долара. Тази новина бе обявена преди няколко часа на стената на основателя на най-голямата социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг.

Facebook придобива Instagram за 1 милиард долара

Идеята на Facebook, придобивайки Instagram, е двете компании и техните екипи да продължат да работят още по-усилено, за да могатпотребителите да се наслаждават и да споделят още по-красиви снимки.

Кратка равносметка показва, че са изминали само 551 дни, откакто популярното приложение е излязло на пазара, а вече струва цели 1 млр. долара. Невероятен скок за толкова кратък житейски път и за екип от само тринадесет служители.

Съоснователят на Instagram Кевин Систром сподели, че е изживял невероятно усещане, наблюдавайки растежа и развитието на първоначално малката си компания. Той каза още, че с подкрепата на Facebook и в комбинацията от идеи и талант на двете компании се  надява да създадат още по-вълнуващо, светло и общо бъдеще за Instagram и Facebook.

Той подчерта, че услугата в никакъв случай няма да изчезне, приложението ще запази своите характерни спецификации и че потребителите ще продължават да имат възможност да споделят своите снимки и в другите социални мрежи различни от Facebook.

Instagram е безплатно мобилно приложение за споделяне на снимки. Доскоро приложението бе налично единствено за iOS на Apple, но преди няколко дни Instagram направи  своя дебют и за операционната система Android на Google, като за по-малко от 24 часа беше свалено над 1 млн. пъти.

Тази публикация бе публикувана първо в NewTrend.bg


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

One Response to “Facebook придобива Instagram за 1 млрд. долара”

  1. […] Освен ако не сте изпаднали в „информационна кома“ или не сте решили да изключите всички инормационни източници, няма как да не сте разбрали, че вчера Facebook купиха мобилното приложение Instagram за 1 млрд. долар…. […]

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie