Google Chrome ще изпревари Firefox до декември?

Google Chrome vs Firefox 2011

Според последната статистика от StatCounter, Google Chrome продължава да набира все по-голяма популярност и вече на едно ниво с Mozilla Firefox. Както може да видите на графиката, дори се вижда, че Chrome вече е изпреварил с малко Лисицата.

Имайки предвид обаче, че от StatCounter разчитат само на данните от техните клиенти, информацията може да бъде оспорвана. Все пак уеб броячите се ползват основно от уебмастъри и уеб разработчици, а освен StatCounter има поне още дузина популярни услуги от този тип. Въпреки това е важно да се отбележи силата на Chrome и все по-широкото му навлизане сред потребителите. Явно от Google си вършат добре работата и успяват да обеждават хората, че техният продукт има с какво да се похвали.

В статистиката от StatCounter се вижда и още нещо – една добра новина. Интересът към Internet Explorer продължава да спада с един постоянен тренд. Ура! Защо се радвам ли 🙂 Защото като уеб дизайнер и разработчик ненавиждам IE до такава степен, че не мога да си помисля нищо хубаво, когато чуя това име.

чрез SearchEngineJournal


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie