Google тества нова опция в дизайна на търсачката си

Бари Шварц от Search Engine Land съобщи, че Google тестват нова фунцкионалност/подобрение в дизайна на търсачката си. За последните няколко месеца от компанията не спряха да вкарват новости не само в интерфейса, но и в алгоритъма. Както се вижда от снимките, в момента се тества още по-изчистена и по-опростена визия на опциите за различните търсения. Ясно се вижда, че всички опции са така да се каже скрити в бутона „Everything“, като при натискането му старите опции изскачат надолу.

 

Google interface experiment with search options Everything (closed)

 

Google interface experiment with search options Everything (open)

 

Тази новост определено изглежда по-лесна за ползване, защото не кара потребителя да мисли – просто влизате в Google и задавате в полето критериите за вашето търсене. Както Бари Шварц посочва в края на кратката си публикация, от Google правят множество тествове на интерфейса на търсачката почти постоянно, но не всички новости се пускат публично – обикновено пред широката публика излизат само най-добрите.

Ето и видео, в което може да видите как работи „Everything“ бутона:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ODzUEq16Jk0&w=600]

Източник: Search Engine Land


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

One Response to “Google тества нова опция в дизайна на търсачката си”

  1. Johnc7 каза:

    Yeah bookmaking this wasn’t a risky conclusion outstanding post! dkcbcbfecbkg

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie