HTC Desire HD и HTC Desire Z официално

На първия учебен ден най-големият производител на смартфони в света, HTC, представи в Лондон два нови модела, използващи операционната система Android с интерфейса HTC Sense – HTC Desire HD и HTC Desire Z. Събитието съвпадна с провеждащото се също в Лондон изложение Nokia World и от HTC успяха да се докопат до немалък интерес от журналистите, които така или иначе се намираха в града.

В края на новината можете да изгледате видео от представянето на живо на двата смартфона.

HTC Desire HD е по-мощният от двата – с голям 4.3-инчов дисплей с резолюция от 480×800 пиксела, 1GHz Qualcomm 8255 Snapdragon процесор, 768MB RAM и 1.5GB вградена памет, слот за microSD карта, както и 8-мегапикселова камера с двойна светкавица и опция за запис на HD клипове (720p). От HTC изтъкват, че смартфонът използва HTC Fast Boot технологията, която позволява на потребителите да извършат обаждане или да изпратят съобщение бързо и лесно, стартирайки операционната система за около 10 секунди от натискането на бутона за включване.

Малко повече спецификации на HTC Desire HD може да намерите тук.

Както се вижда от снимките, дизайнът на Desire HD е изпълнен в новия модерен стил на производителя и както повечето от последните модели, този също е изработен от алуминиев блок. За момента не се споменава на каква цена ще се предлага HTC Desire HD, но имайки предвид, че първият Desire държи стабилно цена от около 800-850 лева, най-вероятно по-новият ще се появи на българския пазар за 950-1100 лева.

HTC Desire Z е малко по-различен от първия що се отнася до хардуер – има по-малък дисплей (3.7 инча) със същата резолюция, по-слаб 800MHz Qualcomm 7230 процесор, 512MB RAM и 1.5GB вградена памет, слот за microSD карта, плюс 5-мегапикселова камера със светкавица и опция за запис на HD видеота (720p).

Малко повече спецификации на HTC Desire Z може да намерите тук.

Дизайнът на Desire Z също е по-различен от този на HD – Z напомня повече на първия Desire, също е изработен основно от алуминий, но предлага пълна QWERTY клавиатура. Цената на Desire Z също не се споменава на този етап, но отново предполагам, че ще е по-скъп от първия Desire, основно поради наличието на клавиатура.

Цените на HTC Desire HD и HTC Desire Z може и да забулени в тайна, но пък производителят каза, че двата Android базирани смартфона ще налазят магазините още през октомври 2010 година.

HTCSense.comНо това не е всичко 🙂 С представянето на Desire HD и Desire Z компанията анонсира и нова услуга – HTC Sense.com. Благодарение на нея потребителите ще могат да управляват част от информацията в телефоните си (съобщения, контакти, Footprints, приложения), да ги заключват, да трият всичката информация или да видят къде са ги забравили – всичко това и още неща, използвайки единствено компютър и интернет. Повече за услугата HTC Sense.com можете да намерите тук.

Източник: HTC

[adrotate group=“5″]


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

2 Responses to “HTC Desire HD и HTC Desire Z официално”

  1. […] разлика от представените преди дни HTC Desire HD и Desire Z, OPTIMUS One P500 и OPTIMUS Chic E720 няма да се целят към хората, […]

  2. Росица [ h ] каза:

    Харесва ми много. Обмислям купуване, но зависи от цената. Аз съм за HTC DESIRE Z , защото има пълна QWERTY клавиатура. ^_^

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie