Японският съд към Google: Спрете Autocomplete опцията за определена фраза

Японският съд към Google: Спрете Autocomplete опцията за определена фраза

Японският съд е изискал от Google да спре autocomplete опцията си за определено търсене. До това решение (молба) е стигнато след като съвсем обикновен човек се е оплакал, че тази функция е довела до загуба на работата му и намирането на нова. До този ефект се стигнало, след като при търсене на името му започнали да излизат резултати, които го свързват с престъпления, които той не е извършил.

За момента от Google не са направили исканата промяна в алгоритъма си, защото опцията Autocomplete е базинара на автоматичен алгоритъм и търсачката не определя предполагаемите резултати ръчно. Според официална информация от Google, в опцията Autocomplete се показват резултати с думи и фрази, които потребителите използват често.

чрез TechSpot


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie