Как да направим де-персонализиране на Google търсене във Firefox и Chrome

Genius KittehТова е един много полезен трик, с който се премахват персонализираните резултати без да се налага да се пипат настройките на браузъра. Описаното се отнася за Firefox, но чрез импорт на bookmarks може да се пренесе и в Chrome.

1. От Bookmarks избирате Show All Bookmarks (или Organize, зависи от версията) и селектирате някоя папка, но не All Bookmarks, тъй като схемата няма да работи.

2. Десен бутон и избирате New Bookmark…

3. Попълвате следните неща в полетата:

Name: Google de-personalized search (или un-fucked up search, или Gosho, или каквото ви харесва)

Location: http://www.google.com/search?&q=%s&pws=0

Tags: (някакви, ако искате)

Keyword: g

Description: (някакъв, аз не искам)

4. Натискате Add.

За да използвате де-персонализираното търсене трява в полето Address (това, в което се пише дабъл ю, дабъл ю, дабъл ю, точка и т.н.) да напишете например “g super cute kittens” (g и keywords). Радвайте се на неопетнени от Google history-то ви резултати!

source: Danny Dover и книгата му SEO Secrets, която е доста добро четиво


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie