Каква матрица да изберем за нашия геймърски монитор?

Monitor-Vtora-Raka

Матрицата на вашия монитор е неговата най-важна характеристика. Всъщност това е водещата характеристика на всеки монитор – всичко останало има своето значение, но не е толкова водещо. Картината на вашия монитор зависи изцяло от неговата матрица. Например добри матрици за геймърите са TFT матриците, докато за графичните дизайнери е абсолютно задължително да ползват IPS матрица, защото тя най-правилно отразява цветовете.

Естествено качествените матрици са на по-висока цена, а колкото по-голям е екранът, толкова повече ще платите. Не всеки може да си позволи напълно нов професионален дизайнерски монитор или геймърски такъв, затова е добра идея да прегледате предложенията за монитор втора ръка от PClife.bg.

Мониторите втора ръка са доста по-евтини от напълно новите монитори. Знаете, че техниката остарява много бързо. Ако днес си купите един монитор и го ползвате например само две или три седмици, ако решите да го продадете, едва ли ще успеете да вземете повече от 70-80% от актуалната цена. Много хора си купуват вещи и техника, които впоследствие решават, че вече не са им необходими или не отговарят на техните изисквания. Точно такива оферти правят мониторите втора ръка далеч по-изгодни от финансова гледна точка.

Какво знаете за TN+FILM матриците, които са налични както при напълно нови, така и при много монитори втора ръка?

Тези матрици трябва да избягвате. Те вече са стара технология и не предлагат добро цветопредаване, а мъртвите пиксели се забелязват лесно дори с невъоръжено око. Този тип матрици са доста евтини и затова са масово произвеждани и предлагани, но можете да си купите доста приличен монитор за малко пари, просто трябва да дадете едни 25-30% повече пари от тези, които бихте дали за монитор с такава матрица. Имайте предвид, че тези монитори не са подходящи в никакъв случай за работа на графичен дизайнер. Не ви препоръчвам да си купите нито нов монитор с такава матрица, нито монитор втора ръка с подобни технически характеристики.

Статията е представена от Acer-Notebookbg.com

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie