Mozilla Firefox Aurora 8.0a2 – вижте какво ни очаква

Mozilla Firefox Aurora

От известно време разработчиците на един от най-популярните браузъри – Mozilla Firefox – решиха да позабързат темпото и започнаха да вадят ъпдейти и нови версии по-често. Тази нова тактика сякаш е предизвикана от модела, който следват Google със своя Chrome – нова стабилна версия на всеки три месеца, нова бета всеки месец и нова dev версия всяка сряда (или през 1 седмица).

Сега получих e-mail, че има нова новеничка версия на Mozilla Firefox Aurora – 8.0а2. Това е версията на браузъра, предназначена за разработчиците, но може да се изпробва и от всеки по-любознателен 🙂

Както всички останали приложения, които имат версии за разработчиците, Mozilla Firefox Aurora предлага доста неща, които няма да намерите в stable версиите. Тестват се нови технологии, опции и елементи, като единствената цел е да се прецени кои от тях ще достигнат до серийния продукт (така да се каже). Освен това, тази версия на браузъра има и доста бъгове, така имайте това предвид, ако решида да я инсталирате.

На кратко, в Aurora 8.0a2 от Mozilla тестват нови HTML5 технологии, както и по-богат контрол над добавките. Има и още няколко нови експериментални неща, свързани с потребителския интерфейс. Както казах по-рано, всеки може да тества Firefox Aurora – вижте линковете по-долу. За момента смятам да стоя настрана – не ми остава много време, а и съм се зарибил по dev версиите на Chrome…

Mozilla Firefox Aurora 8.0a2 на Английски (Windows)

Mozilla Firefox Aurora 8.0a2 на Английски (Български)

Можете да изтеглите Firefox Aurora 8.0a2 и за Linux и Mac OS X от тук.

Източник: Mozilla


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie