Nokia ще вади 10-инчов ARM таблет с Windows 8?

Nokia определено иска да се съживи и да излезе от дупката, в която компанията пропадна през последните години. От бившия най-голям производител на мобилни телефони в света направиха доста сериозни промени в политиката и стратегията си, като най-голямата крачка бе захвърлянето на екосистемата на Symbian и преминаване изцяло към мобилната платформата Windows.

Освен с мобилни телефони обаче от Nokia определено искат да се наместят и на другите сегметни от този пазар – спомняте ли си Nokia Booklet 3G? Да, онзи интересен нетбук, който така и не успя да се наложи на пазара достатъчно добре, че да предизвика фурор, както направи iPad.

Е, сега се появи слух в тайванския сайт DigiTimes (според мен доста ненадежден източник), където се твърди, че Nokia крои планове да изкара на пазара 10-инчов ARM таблет с операционната система Windows 8. Вероятноста слухът да се превърне в реалност не е никак малка, имайки предвид партньорството на Nokia и Microsoft.

По-подробната непотвърдена информация е, че 10-инчовият таблет на Nokia ще използва двуядрен Qualcomm процесор, най-вероятно Snapdragon S4, производството ще бъде аутсорснато към Compal, като първите планирани бройки са 200 хиляди.

И това е информацията за момента. Само не забравяйте, че става въпрос за слух, а не за официално изявление. Лично по мое мнение, DigiTimes не са никак надежден източник на информация, така че съм доста скептичен към предоставеното инфо, но идеята за таблет от Nokia с Windows 8 ми се струва напълно реална, имайки предвид топлите отношения между двете компании.

чрез VentureBeat


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie