Ново поколение таблети от Acer – Iconia Tablet W700

Acer Iconia Tablet W700

Таблетите са по-модерните последователи на лаптопите. С тази разлика обаче, че ако на един лаптоп може да работите безпроблемно, таблетите не са предназначени за това. Те са само за интернет, музика, филми, играене на игри. И тъй като безспорно таблетите са част от техниката, те също, постоянно се модернизират, обновяват и подобряват. Постоянно, на пазара излизат нови модели таблети, кой от кой по-добър, и по-функционален. И обектът на днешната ми тема е един, точно такъв таблет от ново поколение. Той е с марка Acer, серията му е Iconia, а конкретният модел е W700.

Този таблет е нов, мощен и функционален. Снабден е с двуядрен процесор Intel Core i5-3317U, който разполага с кеш памет 3 MB, а работната му честота може да достигне до 2.6 GHz при нужда, благодарение на вградената Turbo Boost функция. Процесорът е бърз и мощен за таблет. Имайте предвид, че голяма част от масовите лаптопи са с такива, или пък аналогични процесори.

Оперативната памет, с която Acer Iconia Tablet W700 разполага, е DDR3, а размерът й е 4 GB. За да добиете представа за какво става въпрос, ще Ви кажа, че някои от най-мощните лаптопи са с толкова RAM памет, и то от такъв висок клас. Дори, оперативна памет от 4 GB е нужна на един лаптоп, само когато той ще се използва за интензивна работа с тежки софтуерни приложения.

Видеокартата на този таблет е HD, по-конкретно, моделът й е Intel HD Graphics 4000, а паметта, която тя използва, е споделена от оперативната. Важно е да отбележа, че дори не всички лаптопи притежават видео контролери от толкова висок клас.

Acer Iconia Tablet W700 има харддиск от тип SSD. Този тип твърди дискове нямат механично движещи се части, което означава, че вероятността от увреждането им е снижена до минимум. Пропуснах да Ви кажа – капацитетът на харддискът на този таблет, е 128 GB. Отново няма да пропусна да направя сравнение – има лаптопи, чиито твърди дискове са с точно такъв твърд диск.

Таблетът има вграден Bluetooth 4.0 + HS. Наличен е един 3.0 USB порт, телевизионен изход от тип HDMI, има също вграден микрофон и две камери. Вероятно знаете за какво служат двете налични камери – едната се използва за видео разговори, а другата за клипове, снимки и други. И така, предната камера на Acer Iconia Tablet W700 (тази, която е за разговори), е 1.3 MP. Основната камера, с която може да заснемете незабравимите си моменти, е 5 MP.

Размерът на дисплея на този таблет е 11.6 инча, а резолюцията му е 1920 х 1080. Самият дисплей е IPS мулти тъч, има и LED подсветка.

Батерията, която поддържа таблета в режим на работа, е три клетъчна, литиево-полимерна. Времето, през което може да си правите нещо на таблета, без да се налага да го зареждате, може да достигне до 9 часа. Няма лаптоп, чиято батерия да издържа толкова дълго.

За всички тези характеристики, Acer Iconia Tablet W700 тежи само 900 грама, черен е на цвят, и има две години гаранция „Next Business Day Warranty”. Таблетът има инсталирана операционна система Windovs 8 Professional 64 bit.

И ако този таблет Ви е допаднал, може да го поръчате директно от www.notebook.bg.

Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie