NVIDIA готви достъпни карти, базирани на GF100 чипа – GTS 450,440 и 430?

Наскоро NVIDIA пусна на пазара първите си продукти, базирани на Fermi архитектурата – GeForce GTX 470 и GeForce GTX 480. От около две седмици се въртят слухове, че компанията работи и над по-достъпни видеокарти, които ще са базирани на чипа GF100. Предполага се, че това ще бъдат GeForce GTS 450, GeForce GTS 440 и GeForce GTS 430. Според неофициалната информация, достъпните предложения ще бъдат конкуренция на ATI Radeon HD 5830, Radeon HD 5750 и Radeon HD 5770.

[adrotate group=“4″]

Най-прясната информация потвърждава, че NVIDIA GF104 (GeForce GTS 440) е истинска, по-малка от мощните GTX 470 и GTX 480 и се очаква да се превърне в следващия хит от ранга на GeForce 8800 GT. За момента датите на обявяване/пускане на пазара на бъдещите достъпни предложения на NVIDIA остават забулени в тайна. Все пак, позволявам си да предположа, че компанията ще направи анонс преди началото на лятото… ако иска да получи шанс да се бори за своята част от пая от този пазарен дял.

Източник: Fudzilla; на снимката: GeForce GTX 480


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2022 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie