Портнаха браузъра Google Chrome на Nokia N900

Първото устройство (и единственото за момента) с операционната система Maemo 5, Nokia N900, вече може да използва браузъра Google Chrome. Добрата новина не идва от Google или Nokia, а от програмист (Jacekowski), който е успял да портне браузъра на интернет таблета с функции на телефон. Готиното е, че Chrome работи доста добре на Nokia N900, справяйки се отлично с тестове като ACID3 – 100 от 100 възможни точки! Според информацията, софтуерът има някои малки бъгове, но нищо по-сериозно.

[adrotate group=“4″]

Всеки собственик на N900 може да инсталира Chrome, стига да иска да се занимава с конзолата на таблета, защото инсталация не става по стандартния начин. Ето как можете да се сдобиете с Chrome:

  1. Свалете си Chrome за Nokia N900 от тук. Ще ви трябва и този файл. Трябва да поставите и двата файла в root (главната) директория на таблета.
  2. Трябва да root-нете N900 и да пуснете x-terminal (или друго приложение със същата функционалност).
  3. В конзолата пишете root, след което cd/home/user/MyDocs/dpkg -i libxss-1.1.3.deb
  4. Повтаряте последната команда, но за другия файл – cd/home/user/MyDocs/dpkg -i dpkg -i chromium-5.0.369.2.deb
  5. Това е всичко 🙂

Ако искате да деинсталирате Chrome, в конзолата пишете dpkg -r chromium libxss.

Не съм пробвал дали няма някакви пречки при инсталацията, но много хора твърдят, че Chrome работи много добре на Nokia N900, включително и поддръжката на Flash. Някой пробвали го вече? Е, как е?

Източници: Maemo Arena, MeeGoPortal, Jacekowski


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2022 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie