Razer BlackWidow Ultimate Превю

Заедно с DeathAdder Black Edition пристигна и механичната геймърска клавиатура Razer BlackWidow Ultimate. Да, онази, чиито копчета издават много готин кликащ звук – напомня ми на машините за писане от миналия век. Онези с мастилните ленти, на които им се слага нов лист, когато стария свърши 🙂

Вече разгледах набързо черния DeathAdder и сега дойде ред на превюто на Razer BlackWidow Ultimate – в превюто няма да се спускам в подробности, защото ми трябват поне още няколко дни да потествам клавиатурата. Просто е нещо хем ново, хем старо (ползвал съм и пишеща машина) и чувството е доста странно.

И докато ме обзема носталгията по пишещите машини, продължавам да цъкам с голям кеф на BlackWidow Ultimate. За момента леко ме притеснява силният шум при натискането на бутоните, но все още свиквам с разположението им и усещането като цяло. На първо време започвам да си изграждам мнението, че feedback-ът е доста добър! Определено е по-добър от този при Razer Arctosa и Lycosa. Все още не съм сигурен дали това се дължи основно на разликата в профилите на бутоните – висок профил при BlackWidow Ultimate и нисък при Artosa и Lycosa.

Впечатление ми направи и профилът Черната Вдовица като цяло – цялата конструкция е повдигната, което я прави удобна за яко цъкане и писане, без да се налага да повдигате крачетата отдолу. Теглото на BlackWidow Ultimate (1.4 кг) пък я прави много стабилна и не мисля, че някога би се плъзнала по бюрото/масата.

Вижте кабела! Доста внушително нещо е 🙂 Дебелината му се дължи на 4-те накрайна – 2 USB-та и 2 стерео жака (1 за слушали, 1 за микрофон). За какво са ? толкова много жакова на една USB клавиатура ли? Защото на дяснята страна на BlackWidow Ultimate има изходи за слушалки, микрофон и 1 USB портче… да си включите мишката или нещо друго.

 

За момента най-много се кефя на Razer BlackWidow Ultimate в тъмното, защото изглежда прекрасно със сънята подсветка на бутоните. Светлината под копчетата може да се контролира… мисля, че степените са четири, но това ще го уточня в реюто. За там ще се опитам да направя и по-красиви и по-ясни снимки, защото със фотоапарат тип „сапунерка“ снимките в пълен мрак и само една светеща Черна Вдовица се оказаха доста трудоемка задача.

В превюто не мога и не е редно да давам заключение дали 260-270 лева си заслужават за Razer BlackWidow Ultimate, но определено съм доста приятно изненадан от усещането. Върнах се назад във времето, когато компютрите по домовете се събираха на всичките ми пръсти (беше си привилегия), а хората вместо лаптопи, мъкнеха едни големи тежки пишещи машини 🙂 Само знам, че се очертава гооолямо щракане по копчетата на Вдовицата.

Официална страница на Razer BlackWidow Ultimate

[box color=orange]

Прочетете ревюто ми на Razer BlackWidow Ultimate тук!

[/box]


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie