Razer DeathAdder Chroma Ревю

Razer-DeathAdder-Chroma-Review_01

Кой не е чувал за Razer DeathAdder? Ти не си? Явно си от друга геймърска планета. Та това е една от най-емблематичните мишки с форма, която се копира и до ден днешен от всеки друг производител на гейминг периферия. Сега кръвната линия на DeathAdder продължава с нещо ново – една Chroma добавка, нов сензор и Lift-off следене.

Малко технически спецификации на Razer DeathAdder Chroma:

 • 10 000 DPI 4G oптичeн сензop
 • Регyлиpъумa пoдcвeткa c нaд 16 милиoнa вариaнтa
 • Ергoнoмичeн дизaйн зa дяcнa pъкa c дoпълнитeлнo гyмиpaни зoни
 • Пeт Нуреrеѕроnѕе бyтoнa c индивидyaлнo прогpaмиpaнe
 • Rаzеr Ѕуnарѕе 2.0 пoддpъжка
 • 1000Нz ultraроlling/1 мс
 • Оn-Тhе-Flу настройка на сензора
 • 200 инчa в секyндa и 50G ускорение
 • Дължинa нa ?aбeлa: 2 мeтpa, c дoпълнитeлнa външнa oбшивкa
 • Конектор: UЅВ, пoзлaтeн
 • Пpиблизитeлни paзмери в милимeтpи (дължинa, шиpинa, виcoчинa): 127 x 70 x 44
 • Приблизитeлнo тeглo: 105 гpaмa

Купете Razer DeathAdder Chroma в Ozone.bg тук


 

Какво има в кутията?

В типичната за Razer опаковка ще намерите очакваните неща:

 • Razer DeathAdder Chroma с кабел
 • Упътване
 • Стикери с логото на Razer

 

Дизайн и ергономичност:

Още в началото започнах с думите, че това е една от най-добре познатите форми в света на гейминг мишките. Почти всичко от предишното поколение е запазено без промяна. Отново имаме на една китка разстояние същата адски удобна и ергономична форма, с гумени детайли от двете страни за по-стабилен захват. Единствената видима разлика е в скрола – при Chroma той има две светещи ивици от двете си страни, без те да нарушават удобството.

Разлика при бутоните няма – отново са 2 за палеца, 2 основни и скрол. Тук може би е най-удачното място да добавя, че щеше да е много по-яко, ако бяха вкарали странични бутони и при скрола, както е при Razer Naga EPIC Chroma.

Razer-DeathAdder-Chroma-Review_15

От Razer казват, че новият DeathAdder има ново покритие, по-грапаво и по-издръжливо. Не усещам разлика спрямо предишното поколение, а и за 2+ години не съм имал никакви проблеми с покритието на стария модел.

Като обобщение за дизайна: Много ми харесва това, че е запазен добре познатият KISS принцип – Keep It Simple, Stupid. За пореден път ще го повторя – допада ми това, че на 100% е запазен оригиналния вид на DeathAdder и Razer продължават да следват един мой любим принцип – не пипай нещо, което работи!

Оценка: 9/10


 

4G Сензор с до 10 000 DPI

Да, новият сензор на Razer определено вдига доста високо нивото по отношение на чувстителността и прецизността на Razer DeathAdder Chroma. Разликата спрямо стария сензор e усезаема, много усезаема. А и вече имаме под ръка Lift-off тракинг, което лично за мен е огромен плюс, тъй като аз доста често повдигам мишката, докато цъкам. Причината е, че предпочитам Control падовете, защото са прецизни.

Тествах Razer DeathAdder Chroma с няколко различни по тип пада – Goliathus Control, Goliathus Speed и Megasoma (Да, имам Megasoma, все още в много добро състояние 🙂 ). На база опита Ви препоръчвам да имате под ръка един Control пад и един Speed пад, за да можете да ги сменяте в зависимост от това какво цъкате в момента.

Оценка: 10/10


Chroma – Новата гъзария в квартала

Razer-DeathAdder-Chroma-Review_02

То свети в различни цветове! Цели 16.8 милиона, налични на 2-3 клика през Razer Synapse софтуера. Режимите на смяна на цветовете са три:

 • Spectrum cycling – бавно се сменят всичките 16.8 милиона цвята, което е доста успокояващо.
 • Breathing – в този режим вие избирате един цвят, който пулсира бавно в рамките на 7 секунди.
 • Static – както може да предположите, в този режим си избирате един цвят и той свети постоянно.
 • Изключена подсветка – мисля, че няма смисъл да обяснявам какво прави тази опция.

Като цяло Chroma гъзарията изглежда яко, когато гледате мишока отстрани и позволява тотална персонализация по отношение цвета на подсветката. Има и възможност за връзка с различни проложения, например Outlook, който да извествята за разни събития чрез мишката… Но като цяло нещата не изглеждат така, както са показани на картинките – няма подсветка на долната част на DeathAdder Chroma.

Виждам доста голям потенциал за развитие на Chroma идеята, но за момента е в някакъв доста начален стадии при DeathAdder. Например, представете си колко по-яко ще е, ако в някой шутър, когато ви уцелват, цялата мишка почва да мига в червено. Също ще е доста яко, ако има подвестки отстрани или на долната част, но стига с мечтите.

п.п: Опитах да направя читаво видео на Chroma ефекта на DeathAdder-а, но съм доста зле със заснемането на видеоклипове на неща на тъмно. Резултатът беше… меко казано покъртителен, затова предпочетох да не качвам изобщо видеоклипа, за което си извинявам.

Оценка: 6/10


 

Финалната присъда:

Razer DeathAdder Chroma не е още от старото в нова опаковка или нещо подобно. Тази мишка е традиция, а формата й се е превърнала в култ при гейминг аксесоарите. Да, при новото поколение разликите отвън са единствено в подсветката, но това е супер, защото от Razer са достатъчно умни да не променят нещо, което е признато за перфектно. Под обвивката е новият 4G сензор, който е едно много сериозно подобрение в семейтвото на DeathAdder.

Но дали си DeathAdder Chroma си заслужава парите спрямо предишното поколение. Ако светкащите цветни подствеки ви кефят, давайте! Аз лично препоръчват мишката заради новия суперпрецизен сензор, защото така или иначе при цъкане не виждам светлините – китката ми ги покрива напълно 🙂

Разликата в цената не е малка – новата генерация е с 50 лева по-скъпа от старата, което значи, че може да си я купите за 169 лева (вижте в Ozone.bg). Това ме кара да се замисля дали да не добавя още 30 лева и да скоча директно към Razer Mamba Tournament Edition, която е на цена от 199 лева, има още по-брутален 5G сензор с 16 000 DPI, странични Chroma подсветки и готиния скрол със странчни бутони. Финалният избор оставям изцяло на вас – дали ще заложите на изпитаната и добре позната суперергономична и удобна форма, или ще скочите на по-високото ниво с Mamba-та.

Обща оценка: 7/10


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie