Samsung представи невероятен сгъваем AMOLED дисплей (CES 2011)

Всяка година на изложението CES (Consumer Electronics Show), което се провежда в САЩ, производители от всички краища на света показват част от бъдещите си продукти и концептуални модели. Тази година едно от творенията, което определено заслужава внимание, е уникален сгъваем AMOLED дисплей, дело на Samsung.

Още ли гледате снимките? Е, това не е първият сгъваем дисплей в света, но е първият AMOLED такъв. Освен това екранът е много тънък (0.3 мм), голям е 4.5 инча и е с WVGA резолюция (840×480 пиксела). От производителят споделят, че тяхното творение има способността да се огъва във всички посоки, без това да води до понижаване на качеството на изображението. Другата добра новина е, че дисплеят е много здрав и изработен, така че да издържа дори на удар с чук.

За момента все още няма официално обявена дата, на която ще видим първите масови устройства, използващи супертънкия сгъваем AMOLED дисплей на Samsung, но едно е ясно – скоро ни очаква поредната еволюция при дисплеите.

чрез: Блогът на Speed Computers


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

One Response to “Samsung представи невероятен сгъваем AMOLED дисплей (CES 2011)”

  1. Lodiko каза:

    След някоя и друга годинка тези екрани ще са масово срещани. След тях очаквайте 3D гъвкави дисплеи.

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie