[GDC 2010] Шефът на Valve: DRM защитите се отразяват негативно над стойността на игрите

На на връчването на наградите на приключилата GDC 2010, един от основателите на Valve, Гейб Нюъл, е казал нещо, за което заслужава поклон. Според него, DRM защитите на игрите пречат на геймърите изпитат тотално удоволствие от продуктите, което намалява стойността на заглавията. Явно има още хора, които не са почернени от грозния капитализъм.

Източник: Develop-Online

Напълно съм съгласен с мнението на г-н Нюъл. Най-пресният пример за тъпотията на DRM защитите е Assassin’s Creed 2 на Ubisoft. Вече почти всеки фен на играта знае, че ако няма достъп до интернет, няма как да се покефи на Ецио и триковете му. И това не е всичко 🙂 Ако пък докато си ръчкате поредната групичка пазачи или сте в разгара на трудна мисия и интернета спре, умира и играта, без да ви се запаметява прогреса – Мега ГЛУПОСТ.


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie