Sony Ericsson XPERIA X10 – какво му трябва, за да успее?

Sony-Ericsson-XPERIA-X10_02Буквално преди няколко секунди се замислих какво е нужно на Sony Ericsson XPERIA X10, за да успее да спечели популярност, хората да питат за него в магазините… просто да предизвика бум. Виждал съм го на живо, пробвал съм го за кратко и смятам, че има много потенциал. Но и преди е имало телефони с голям потенциал, които са останали незабелязани.

Sony Ericsson XPERIA X10 трябва да получи много силна кампания поне месец преди пускането му на пазара, както и голям медиен отзвук! Това обаче няма да е достатъчно, защото е Android телефон от много висок клас, с мощен 1GHz Qualcomm Snapdragon процесор, 8MP камера, голям екран и какво ли не – всичко това струва пари, съответно не всеки може да си го позволи, което обикновено води до липсата на интерес. Точно тук обаче могат да се включат операторите и да го предложат на ниски цени, естествено, при подписването на договор, както GLOBUL направи с HTC HD (много добра оферта). Е, да, може и да трябва да се „заробите“ за 1-2 години, но пък няма да се налага 2 месеца да ядете хляб, намазан и олио и сол 🙂 Когато операторите искат да го предлагат, те също ще организират рекламни кампании – интересен телефон, от висок клас, иска дата трафик, за да се ползва пълноценно. Хората си падат по такива неща 🙂 Освен това Sony Ericsson XPERIA X10 e много по-различен от останалите Android телефони – има много красив интерфейс и с поносими размери. Разбира се, XPERIA X10 се нуждае и от любовта на потребителите 🙂 Ако телефонът има дефекти, без значение софтуерни или хардуерни, придобилите го ще започнат да се оплакват. Това пък ще достигне бързо до ушите на хората, които размишляват дали си заслужава – продажбите ще секнат и ще се окаже поредният провал за Sony Ericsson… а не трябва, защото си мисля, че ако компанията се издъни и с този модел, може и да не доживее до края на 2010 г.

Дано не звуча прекалено черногледо, но това е светът днес. Не всичко вече може да се продава само с реклама, трябва и качество… и спазване на сроковете.


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie