Совалката Индевър полетя към космическата станция

След като на 6ти февруари, изстрелването на совалката „Индевър“ (Endeavour) бе отменено поради лоши метеорологични условия, днес космическият кораб полетя успешно към космическата станция. По традиция, на такива събития NASA кани много журналисти на авиобазата „Кейп Канаверал„, разположена в щата Флорида. Това не е случайно, защото самото изстрелвани е едно доста ефектно зрелище, което си заслужава да бъде запечатано от фотообективите и камерите. Целта на Индевър и екипажът е да закарат нов модул на космическата станция, който ще даде възможност на астронавтите да наблюдават космоса през специален купол.


Изстрелването се състоя преди 8 часа, но от NASA все още не са оповестили, че Индевър се е скачила успешно с космическата станция. Надявам се да няма никакви проблеми при изпълнението на мисията (STS-130) – все пак новият купол би трябвало да ни предостави още красиви снимки на нашата планета. Освен видеото, има и няколко снимки преди, от и след изстрелването.

Още снимки от мисия STS-130

Източник: NASA


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie