Телефонни обаждания вече и през Gmail

Една от най-популярните безплатни e-mail услуги Gmail, собственост на гиганта Google, вече предлага възможност за извършване и на телефонни обаждания към наземни и мобилни мрежи. С този ход Google определено показват, че смятат да станат основен конкурент на Skype, предлагайки доста приемливи цени на разговорите (повече информация тук), а и да не забравяме, че Gmail се използва от милиони (може би и милиарди) хора по света.

Новата услуга вече може да се изполва пълноценно от потребителите на Gmail, но те няма да чуват просто глас, а ще могат да провеждат и видеоразговори – за целта е нужно да се инсталира добавка към браузъра, която може да бъде свалена от тук.

P.S: До края на 2010 г. потребителите на услугата в САЩ и Канада ще се радват на безплатни разговори към мрежи от посочените страни.

Източник: Google


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

2 Responses to “Телефонни обаждания вече и през Gmail”

  1. Liliana033 каза:

    Само да знаех как да го направя…Днес само това се мъча и яко ми се опъва.

  2. TechStation BG каза:

    В прессъобщението се казва, че услугата все още се имплентира, така че може да Ви се появи след няколко дни. При мен вече е активна и мога да използвам без проблем.Когато се логнете в Gmail акаунта, в колоната "Chat", точно под задаването на статус, би трябвало да се показва опция "Call Phone". Ако такава липсва, значи сте от чакащите 🙂

    Ако желаете, мога да приложа и снимки…

Leave a Reply

© 2023 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie