USB поялник. Да, вече има такава джаджа!

Ако си падате по сглобяването на разни електронни джаджи, най-вероятно ви се е налагало да ползвате поялник. Знаете процедурата – включвате в контакта и чакате да загрее, после вземате капка от метална сплав, поставяте я на мястото й, след което минавате отгоре с епоксидна смола. Да, но какво правите, ако схемата за сглобката е на монитора и той е далеч от работния плот. Вече има доста по-удобно решение в лицето на USB поялник. Ех, тези японци… USB поялник е дело на Thanko и разполага с USB кабел с 2 жака. Защо 2? Ако включите само единия, ще достигнете температура от около 200 градуса, а ако пуснете и втория – до към 300 градуса. Към комплекта има и кабел с конектори за 9V батерия като по този начин може да достигнете температура от около 500 градуса.

USB поялникът се предлага на цена от около $28 тук, с 6-месечна гаранция.

Източник: Crunch Gear


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

One Response to “USB поялник. Да, вече има такава джаджа!”

  1. chofko каза:

    Не е важна само температурата, а и мощността на поялника. С тези ампери от батерийки и USB-та, повече от 10 W, няма да докарате.
    Иначе е готина играчка. За запояване върху еднослойни платки става.

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie