Varna DigiMeetUp #1

Преди известно време ми направи впечатление, че софиянци доста честичко си се събират на „по бира“. И се събират всякакви хора, свързани по някакъв начин с онлайн дейност – социални медии, блогове, новинарски сайтове, уеб дизайнери и разработчици, онлайн маркетинг специалисти, криейтив личности – много хора 🙂 Много ме хвана яд, че не правим такъв тип събирания и във Варна! Много!

Varna MeetUp #1

Как се започна?

И тук започва историята на идеята за Varna DigiMeetUp (първоначално беше „Varna MeetUp“). Преди около месец с тихичката Катя Ихчиева се заприказвахме в чата на Facebook за това как софиянци се събират, а ние във Варна направо спим и едва ли не сме някакви вълци-единаци. А всъщност във Варна има немалко големи проекти и фирми, както и невероятни хора 🙂 Просто личностите от този бранш сякаш се бяха изолирали или просто не се познаваха. Не си мислете, че във Варна си нямаме големи имена. На секундата в съзнанието ми се появяват доказли се специалисти като Иво Илиев, Ивелина Атанасова и Пламен Русев – ако не сте ги чували, бързо отваряйте Google и почвайте да търсите инфо 🙂

Не ми трябваше много време, докато стигна до решението да направя Facebook групата Varna DigiMeetUp! Мисля, че го обмислях около 10 секунди и половина, преди да регистрирам групата 🙂 И така се започна – аз и Катя започнахме да каним приятелите ни от Facebook с местожителство „град Варна“. Сред първите поканени бяха известни личност като Пламен Русев и Ивелина Атанасова – аз (лично аз) имах пъклен план, поканвайки тези хора – да вкарат в групата още доста, защото имат много контакти 🙂 Няма как, трябва да се мисли и за маркетинг 😛

***Надявам се да няма обидени от последните 2 изречения – просто съм честен. 

Нещо важно – преди някой да реши да влиза във Facebook групата Varna DigiMeetUp, да има предвид, че това става само с покани – човекът трябва е от Варна или от някой близък град или VIP персона 🙂 Също така е желатно да бъде поне малко луд или с доста изчанчено мислене.

Varna DigiMeetUp #1

Всъщност, ако трябва да си водим официална статистика, това беше Varna DigiMeetUp #2, но просто първия път се събрахме четири човека – аз, Катя Ихчиева, Димитър Калинов и Александър Александров. И тъй като първото събиране беше грубо казано просто за опознаване, вчера вече беше първото… официално събиране на доста хора от групата, като даже имаше и гости, но техните имена ще ги запазя в тайна за момента 🙂

Къде се събрахме ли? В „женската“ Алба – тази по-новата, до подлеза на Шипка 🙂 А колко човека дойдоха – МНОГО. Е, не хиляди, но достатъчно, за да се получи една много приятна обстановка – от общо 12 човека имаше само луди глави, които могат да говорят около една тема буквално с часове.

Лично за мен си беше едно доста интересно събитийце, защото е хубаво да се срещаш на живо с хора от твоята порода, с подобни/близки интереси, виждания и занимания. Говорихме си за какви ли не актуални теми от българския уеб, като в един момент Ивелина Атанасова (NewTrend.bg) и Иво Илиев (Блогът на Иво Илиев) доста ентисуазирано зачекнаха темата за Класацията на Българските фейсбук Страници, което беше адски интересно да се слуша отстрани.

Като цяло мисля, че всички се забавляваха и останаха много доволни от първото събиране на варнеските онлайн чудовища! Очаквахме и още хора, но те бяха възпрепятствани. Да не се притесняват – ще има още такива събирания!

А ето и още няколко снимки от Varna MeetUp #1:


Кой присъства на Varna MeetUp #1: Ивелина Атанасова, Неви Коева, Димитър Димитров (моя милост), Любомир Любомиров, Димитър Калинов, Александър Александров, Катя Ихчиева, Иво Илиев (да, истинския) и още няколко човека, чиито имена ще разкрия след като ми потвърдят, че мога да го направя 🙂

П.С: Имам странното усещане, че в Алба-та леко ни намразиха и вероятно следващия път ще се съберем на друго място. Да, ще има и следващ, и по-следващ, и по-по-следващ път – и така докато можем и искаме 🙂 Малко сме, силни сме!

 

Още публикации за Varna MeetUp #1:

Любомир Любомиров, копирайтърче (ще стане много богат скоро) – Първи DigiMeetUp Варна. Най-после!

 


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

9 Responses to “Varna DigiMeetUp #1”

 1. Ама си бърз .. кефиш ме, много. 🙂

  Трябват ми само няколко дни, за да ти представя проекто-план за DigiMeetup през три седмици в следващите шест месеца … а има и още хора, които ще се включат, само да се им спрат сополите и да приключат със сиропите за кашлица. 🙂

 2. Денис каза:

  Истинският! Той е! 🙂

 3. Чудна сбирка и супер готини хора. И така трябва да бъде, защото налице бяха най-важните фактори: желание за среща и … тъмната бира 🙂 Но имаше идеи и клюки от кухнята, обилно гарнирани с доброжелателност и твърдото убеждение да има още продължения. Точно така, много. Но началото беше един път 😀 Поздравления за идеята.

 4. Чудесен постинг, Митко! И наистина събирането беше един път. Дори „сапунерката“ е свършила работа за документиране на вечерта.

 5. Много полезен пост, особено за тия със сополите като мен 🙂 Другия път ще съм на линия 🙂

 6. Изводът от тази публикация – не пишете материали по никое време 🙂 Намерих си 4 грешки!!!

 7. Следващият път ще се радвам да съм сред поканените. Струва ми се, че ще успея да се впиша в компанията. 🙂

 8. Dodi Markov каза:

  В опитите ми да намеря такъв тип мероприятия във Варна съм намерил три фейсбук групи, които целият това, но и трите съдържат препокриващ се контингент от хора…

  Браво за начинанието.

Leave a Reply

© 2022 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie