WordAds – рекламната система на WordPress.com

Над 50 милиона са блоговете и сайтовете в Интернет, които изпозват популярната система за управление на съдържанието WordPress. Някои знаят, други не, но освен WordPress.com, където всеки може да започне свой блог напълно безплатно, платформата може да се инсталира и на всеки друг хостинг.

Естествено, безплатната хостната версия на WordPress.com има доста ограничения и предлага допълнителни платени опции. За разлика от нея, версията от WordPress.org, която може да бъде свалена от всеки, по всяко време, е напълно безплатна… само ви трябва домейн и хостинг. Та, различията идват от това, че на безплатната версия (.com) не може да правите почти нищо друго, освен да публикувате съдържание. При версията от .org нещата са коренно различни – може да я надграждате, да си направите собствена тема – имате почти пълна свобода на действие.

До днес в блоговете на WordPress.com нямаше възможност вие да пускате реклами, от които да печелите пари – за подобни действия банваха доста бързо. Това вече не е точно така 🙂

Считано от днес, имате възможност да публикувате реклами на вашия WordPress.com блог, но не от Google AdWords – от WordPress обявиха, че официалният им партнъор за тази новост е Federated Media. Следователно, на WordPress.com ще се връткат реклами от тази рекламна агенция. Уловката е, че не всеки може да почне веднага да публикува реклами (и да печели от тях). Първо трябва да ви одобрят 😉

Какво се иска да ви одобрят ли? Не знам с подробности, но в официалния анонс се посочват „адски добро съдържание“, както и собствен домейн (пример: vashiqtblog.com).

Ако отговаряте на тези условия и мислите, че има смисъл да пускате реклами в блога ви, може да се пробвате за одобрение ето тук.

Източник: WordPress


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie