Защо хората Харесват Facebook страницата ви и се Записват за мейлинга ви? [Инфографика]

Представям ви една красива и интересна инфографика от ConstantContact, която се опитва да отговори на два въпроса, тормозещи повечето маркетолози – Защо хората Харесват Facebook страницата ви и се Записват за мейлинга ви?

Инфографиката е базирана на проучване, резултатите от което показват, че голяма част от хората харесват Facebook страница най-вече заради промоции, отстъпки, ексклузивно съдържание и подкрепа за някаква кауза или организация. Също така, 30% от хората използват мобилните си телефони за достъп до най-популярната социална мрежа, но останалите 70% все още предпочитат да използват домашните си компютри и лаптопи, за да се влеят в социалния поток на Facebook.

Проучването е показало още, че основните причини потребителите да не харесват повече Facebook страница са: нерелевантна информация, прекалено много съобщения, лошо впечатление за съответната компания.

При мейлинг листите основните причини за отписване са: прекалено много мейли, съдържанието не е релевантно, съдържанието не е това, което потребителите са очаквали.

Ето я и самата инфографика:

Why and How Consumers Like and Subscribe
Like this infographic? Get more social media marketing tips from Constant Contact.

Източник: ConstantContact


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie