6 дни в Google Play и Instagram вече има над 5 милиона сваляния

За няколко дни мобилното приложение Instagram се превърна в топ-тема на всички медии по света – скандал от страна на Apple потребителите, след като влезе в Google Play, придобиването му от страна на Facebook за колосалната сума от 1 млрд. долара, а днес и новината, че приложението за Android е било свалено 5 млн. пъти за 6 дни – първият ден реализираните сваляния бяха 1 млн. Не е никак зле, нали?

Освен ако не сте изпаднали в „информационна кома“ или не сте решили да изключите всички инормационни източници, няма как да не сте разбрали, че вчера Facebook купиха мобилното приложение Instagram за 1 млрд. долара.

От тази сума, се оказва, че изпълнителният директор Систром на Instagram ще получи около 400 млн. долара, като собственик на 40% от компанията, според цитиран източник от Wired. Вторият съсобственик на компанията – Майк Кригер притежава 10% и ще получи съответно 100 млн. долара от сделката, а венчър компанията Benchmark Capital, притежава 18% или 180 млн. повече в сметката си, считано от вчера. Andreessen Horowitz и Baseline Ventures, двата инвестиционни партньора на Instagram, също притежават по 10% и си разделят по 100 млн. всеки.

Instagram расте с феноменална скорост

Instagram расте с феноменална скорост

Оригиналът на тази новина четете на NewTrend.bg


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie