7 начина да ви накажат в Google Search

Вчера, горе-долу по това време, пуснах една доста интересна статия в българската онлайн медия NewTrend.bg, а именно „7 начина да си изпросите наказание в Google Search„. Не очаквах една на пръв поглед доста семпла публикация да предизвика чак такъв интерес. Явно съм написал интересни и полезни съвети, затова реших да ги споделя и с читателите на TechStationBG. Приятно четене!

След последните няколко ъпдейта на алгоритъма на търсачката на Google стана ясно, че от компанията продължават борбата със спама и започват да предприемат все по строги мерки за ограничаването му. Най-пресният ъпдейт внесе доста смут сред SEO „специалистите“, които практикуват така наречените „черни“ техники – в разрез с насоките на Google. От началото на този месец наказанията летят като нашествие от скакалци, ако сте практикували черна магия в Google Search.

7 начина да си изпросите наказание в Google Search

Много хора седят и си мислят как да избегнат наказанията на Google. Аз обаче реших да ви споделя техники, които могат и най-вероятно ще ви донесат точно нежеланите наказателни мерки. Каква е идеята ли? Чисто и просто искам да ви накарам да си направите изводи – да разберете какво не трябва да правите и от какво да се пазите, ако искате да накарате ботът на Google Search да ви харесва.

Ето ги и обещаните 7 начина, чрез които да си изпросите наказание в Google Search:

1. Копирайте съдържание от други сайтове и го публикувайте на вашия, без изобщо да го преработвате/преразказвате.

Тази техника (дублиране на съдържанието) се използваше масово в последните години и създаваше главоболия на не малко от „големите източници“ на информация. През 2011-та година обаче от Google въведоха промени, чрез които се справиха до голяма част с този проблем.

2. Крийте съдържание от очите на хората.

Имате готина продуктова страница, но много искате тя да се класира на челните места в Google още днес! Това обаче няма как да стане за един ден, защото на съответната страничка има малко съдържание, а намирането на линкове е доста трудно… Едно от най-лесните решения е да наблъскате страницата със съдържание. Добре, но не искате това съдържание да се вижда от хората, защото е безсмислено или би изплашило потенциалния клиент. Просто го скрийте чрез няколко реда код – толкова е лесно 🙂

3. Трупайте линкове на килограм, без значение откъде и какви.

Тази техника все още е една от най-популярните сред черните нинджи в SEO бранша. Да, работи много добре и не е никак трудна. Дори не се изисква да търсите места, от които да вземете линк – просто може да си купите да речем 3000 линка за 10 лева. Така, благодарение на най-пресния ъпдейт на Google, определено имате големи шансове да си спечелите желаното наказание.

4. Линквайте само и единствено ключовата дума, за която искате да се класирате.

Да, точно това е един от най-успешните и най-добрите начини да си изпросите наказание за доста дълъг период от време. Когато вземате линк от където и да било (коментар, директория, сайт за споделяне на статии, гост авторски публикации и т.н.), линквайте само и единствено ключовата дума, за която искате да се класирате. Правете го постоянно, трупайте стотици линкове, дори хиляди.

5. Блъскайте ключови думи, все едно утре е края на света.

В основата на всяка една SEO стратегия седят ключовите думи. Все пак търсенето се прави по ключови думи, така че основната ви цел е да се класирате за желаните ключови думи възможно най-високо в Google Search, нали? Наблъскването на ключови думи в дадена страница е една от най-старите техники и все още се практикува масово, въпреки негативния ефект. Но защо да не го направите и вие? Нали голяма част от хората го правят? Не чакайте, а действайте! Отварайте сайта си и почвайте да ръгате ключови думи, все едно утре е края на света. Този метод ви гарантира 95% шанс да си изпросите наказание от Google.

6. Претрупайте meta таговете си с ключови думи.

Също както горния метод, този все още работи доста добре. Аналогично, започвайте да ръгате ключови думи в meta таговете на страниците ви още сега и до около месец би трябвало да сте постигнали желания резултат – наказанието.

7. Слагайте поне по 2 пъти ключовата дума в заглавията.

Какво по лесно от това да слагате ключовата дума поне по 2 пъти в заглавията на страниците ви? Вижте колко добре звучи „Зелени чорапи за хора, харесващи зелени чорапи“. Гениално, нали? Имайки предвид, че заглавията оказват доста сериозно влияние на шансовете ви за по-високо класиране в Google, определено тази идея заслужава да й отделите няколко часа.

И това са 7 от начините, с които можете бързо и лесно да си изпросите наказание в Google Search. Както виждате, всички са сравнително лесни и дори не изискват да влагате много време, а водят до феномелани резултати 🙂

Надявам се, че съм успял да ви покажа какво всъщност НЕ трябва да правите, ако искате да постигнете добро класиране в резултатите от търсенията в Google. И запомнете едно – черните SEO техники водят до феноменални резултати, но краткосрочни; за сметка на това пък могат да доведат до пагубни дългосрочни резултати.

Тази статия бе публикувана първо в NewTrend.bg


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie