Dell Latitude Z – най-новото чудо от Dell (Notebooks)

Според Dell, Latitude Z е най-тънкият 16-инчов лаптоп в света. Не знам дали това е 100% вярно или е маркетингов трик, но знам едно – Latitude Z изглежда невероятно модерно и изискано… поне такова впечатление се създава от снимките. Тънък е само 20.1мм и това определено го прави достоен конкурент на MacBook Air (1.94мм). Както споменах, дисплеят му е 16-инчов, с разделителна способност 1600×900 пиксела и използва LED технологията. Точно както предложенията на Apple, Dell Latitude Z има мултитъч пад, който позволява да се извършват различни жестове за различни команди като например приближаване и отдалечаване (чрез пощипване).

Има възможност за  2-мегапикселова камера с микрофон, с която да се провеждат видеоразговори по интернет, но тя служи и за защита. Технологията FaceAware, дело на Dell, използва камерата, за да засича дали има някой пред лаптопа. В момента в който се отместите от полезрението на сензора, Latitude Z се заключва сам. Естествено, новата красавица в каталога на Dell има вградени Wi-Fi, Bluetooth, сензор за разпознаване на отпечатък, както и слот за SIM карта, чрез който да се възползвате от удобството на 3G мрежите, когато в близост няма Wi-Fi клетка.

Dell Latitude Z се предлага в няколко варианта като можете да избирате между Intel Core 2 Duo процесор с честота 1.4GHz или 1.6GHz, 2GB или  4GB DDR3 1066MHz оперативна памет, 1 или два SSD твърди диска с обем 64GB, 128GB или 256GB, както и каква да бъде операционната система – Windows XP Professional Sp3, Windows Vista Business SP или Vista Ultimate SP1.

Най-слабата конфигурация на Latitude Z с 4-клетъчна батерия, 64GB SSD диск и без камера тежи точно 2 кг. и вече се предлага по магазините срещу $2000. Цените на останалите варианти са по-високи, но за тях ще трябва да питате продавача. Към латопа има вариант да си вземете и стойка за безжично зареждане, но това удоволствие ще ви струва още $400. Повече технически данни и информация може да намерите в долупосочените линкове 🙂

Dell Latitude Z технически данниApple MacBook Air технически данни

Източник: Dell; снимки: Wired

PS: За тези пари бих си взел MacBook Pro или Air. Съмняваме ме Latitude Z да предлага производителност, близка до тази на моделите на Apple. Единственият проблем ще бъде Mac OS…


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie