Готвят затвор за интернет троловете в Аризона

Да си интернет трол е голямо изкуство. Не е никак лесно да сипеш негативни и омразни коментари по сайтове и форуми, без да ти мигне окото. Всеки потребител на глобалната мрежа е срещал поне веднъж в живота си интернет трол, било то онлайн или дори на живо. А в случай, че не сте се сблъсквали с такова същество, в българското интернет пространство те не са рядкост… дори си мисля, че точно интернет троловете съставят основната група в родния онлайн свят.

 

Да се върнем обаче на темата в заглавието. В щата Аризона се опитват да прокарат нов закон, подвизаващ се под името Arizona House Bill 2549, чрез който буквално да унищожат интернет троловете. Основното мото на проектозакона е „Тролиш в интернет – отиваш в затвора, ако те хванат!“

Според информацията от VentureBeat, До момента предложението е било одобрено от управленските власти в Аризона, както и представителите на щата в Сената, но остава само най-важния подпис – този на губернатора на щата Аризона.

Ако преоктозаконът получи подписа на губернатора, троленето в интернет ще може съвсем легално да се наказва със съд до 6 месеца! Опреледено троловете биха се замислили дали си заслужава да пуснат 2 реда омразен коментар и да топлят нара в килията 180 дни или просто да си замълчат.

В Arizona House Bill 2549 има още едно интересно предложение, което остава леко в сянка – Следенето на някой с електронно устройство да е подсъдимо и да се наказва с няколко години зад решетките. Не е никак зле, нали?

Според немалка част от големите онлайн медии този проектозакон нарушава свободата на словото и печата, но аз лично го подкрепят на 150%. На някой не му е приятно да чете глупави и безпочвени тролски коментари… та те дори не са подкрепени с аргумент, нито пък носят в себе си конкретна критика.

А какво би станало, ако и в България предложат и приемат подобен закон?

Тази публикация е публикувана и в NewTrend.bg


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie