Има ли бъдеще хартиената преса?

Интернет се превърна в революция още преди години и не спира да расте както от към брой потребители, така и от към услуги. Онлайн магазини, библиотеки, книги, музика, филми, телефония, телевизия, радио, забавление и т.н. Всеки е виждал вестник – новини върху няколко хартиени страници… Но познатите ни до момента списани и вестници залязват бавно, защото същата информация, дори и повече, може да се прочете и в Интернет… в повечето случаи безплатно. И от това се губи смисъла да си купиш вестник – струва пари, трябва да повървиш дори до пощенската кутия, за да си го вземеш. Освен това, хартията се прави от дърво – един вид вреда на околната среда, защото дърветата трябва да бъдат изсечени, за да станат на хартия. Та мисълта ми е, че хартиените носители на информация или ще изчезнат скоро, или ще останат само най-големите издания, които със сигурност ще имат и интернет варианти. Всичко тръгна от една статия, която прочетох в rozali.com. Стана ми интересно и реших да понапиша няколко реда 🙂 Ето част от статията:

Интернет бъдещето на пресата вече е неизбежно

Имат ли бъдеще вестниците? От доста време този въпрос занимава световните медийни експерти.

Eдни са категорични, че печатните издания ще отстъпят място на своите интернет версии.  Други са на мнение, че само най-големите ежедневници ще успеят да оцелеят, както на хартия, така и в мрежата.

Кои са прави само времето ще покаже, но е факт, че все повече издатели обявяват съкращения или банкрут. Вследствие на глобалната финансова криза качеството на журналистиката също се оказва сериозно засегнато.

Останалата част от статията в rozali.com


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie