Как да направим бърза и безплатна проверка на сайт/блог за malware?

Ако сте собственик на блог или сайт, би трябвало да ви е минавало през акъла, дали пък случайно някой гад не е решил да зарази страницата ви със зловреден код (malware). В интернет има много компании, които предлагат да прегледат сайта ви, но повечето от тях са платени… като исканите такси са доста високи. Естествено, има и безплатни услуги от този тип, но до този момент не съм намерил нещо по-добро от Google.

Да, точно така – от Google 🙂 Най-могъщата интернет компания в света предлага и безплатна проверка за malware на който и да било интернет адрес (URL).

За да се възползвате от услугата, дори не е нужно да имате регистрация в някоя от услугите на Google. Просто трябва да въведете във вашия браузър един URL.

Пример:

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=techstationbg.com

Както виждате, горепосоченият адрес показва резултат за TechStation BG. В случай, че искате да проверите друга страница, просто трябва да заместите линка в края на адреса. Ето пример:

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=abv.bg

Източник: Daily Blog Tips

[adrotate group=“5″]


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :)

Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+

Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

One Response to “Как да направим бърза и безплатна проверка на сайт/блог за malware?”

  1. andrea каза:

    харесва ми тематиката на сайта….. давай в същия дух

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie