Космическият телескоп Джеймс Уеб премина успешно най-важните тестове [James Webb]

Преди дни Хъбъл отбеляза 20 годишен юбилей, но както е известно на по-запалените фенове, животът на космическия телескоп е към своя край – към края на тази година. Технологията, използвана в Хъбъл, вече е стара, поддръжката му става все по-трудна… и от NASA нямат намерение да продължават да влагат грижи. Но това не значи, че човечеството ще остане без очи към необятната Вселена.

От години NASA работи над наследник на Хъбъл – космическият телескоп Джеймс Уеб (James Webb), който е оборудван с най-модерните технологии, има по-голямо огледало и ще обикаля около Земята в орбита отвъд тази на Луната. „Окото на Джеймс Уеб“ ще ни позволи да вникнем много по-надалеч и чрез него ще търсим истината за раждането на Вселената – Големия взрив.

[adrotate group=“4″]

Преди дни дойде и първата добра новина за новото ни око към красотите на Космоса – телескопът е преминал успешна най-важните тестове от процеса му на разработка, което значи, че е отговорил на нуждите на NASA, за да може да изпълнява безпроблемно своята мисия. А тя не е никак лека 🙂

За жалост до извеждането на космическия телескоп Джеймс Уеб в орбита има доста време – това е планирано за 2014 година. Ще седим няколко години „на тъмно“, но се надявам, че рентгеновата обсерватория Чандра ще успее да утоли до някаква поносима степен глада на хората към красотите на Вселената.

Официална страница на космическия телескоп Джеймс Уеб

Източник: NASA


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie