+1 бутонът навлиза и в рекламите от AdSense

Google +1 бутонът и в AdSense рекламите

Преди няколко седмици в Интернет се появи информация, че от Google тестват присъствието на +1 ботона и в рекламите от AdSense. След появилите се снимки тогава, мненията на хората, занимаващи се професионално с такъв тип реклама бяха микс от положителни, негативни и пасивни емоции – едни се радваха и искаха тази нова функционалност, други застанах твърдо против идеята… а на останалите им беше все тая.

Явно от Google са направили доста стабилно проучване по въпроса за добавянето на Google +1 бутона към техните AdSense реклами и са стигнали до извода, че опт него ще има смисъл. И сега, след официален анонс от страна на гиганта, от другата седмица +1 бутонът ще се показва във всички типове реклами от AdSense – текстови, банери и видеа.

За момента от Google не казват дали рекламите с повече +1-та ще се третират с предимство спрямо останалите, въпреки наддаванията. Аз лично съм много против въвеждането на +1 бутонът в AdSense рекламите, защото това позволява (и насърчава) манипулациите в тази област. За пример веднага ви посочвам следната ситуация – клиент ви плаща, за да менажирате неговата AdSense кампания. Добавяте го в своите Google Plus кръгове и той прави същото. След това пускате рекламите, бидвате и цъкате +1 бутона на всяка от тях като луд, молите приятелите си и т.н. Клиентът вижда рекламите си винаги на първите места… защото сте цъкали +1 като луд… но в действителност ситуацията е коренно различна 🙂 Вие си вземате парите за услугата, клиентът не получава възвръщаемост и започва да си формира негативно мнение за този тип онлайн маркетинг, което от своя страна вреди на цялата индустрия.

Дано Google напишат читаво алгоритмите, за да не стават неща, като посочената от мен ситуация… защото ще стане много грозно, наистина!

Здравейте, През следващата седмица ще въведем бутона +1 и личните препоръки в дисплейните реклами. Бутонът +1 ще започне да се показва в следните дисплейни формати от AdSense за съдържание и AdSense за мобилно съдържание: графични, с Flash и анимирани с GIF. Получените +1 ще бъдат допълнителен сигнал, който спомага за определянето на уместността на рекламите. Ще продължим да показваме тези реклами, които ще генерират най-много приходи за Вас.

По-рано пуснахме бутона +1 за търсенето с Google и за сайтовете на издатели, за да улесним хората в споделянето и откриването на съдържание в мрежата. Скоро потребителите Ви ще могат да подкрепят конкретни реклами и да правят по-вероятно показването им на социалните си връзки. Вярваме, че тези препоръки могат да спомогнат за това читателите Ви да забелязват в по-голяма степен рекламите в сайта Ви, което да доведе до по-висока възвръщаемост с течение на времето.

Ако предпочитате да не показвате бутоните +1 в дисплейните реклами на страниците си, можете да се откажете в профила си. За още информация, моля, посетете блога Inside AdSense (http://adsense.blogspot.com/).

Поздрави, Екипът на Google AdSense

Източник: Google (e-mail)


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie