TechStationBG.com вече ползва Smush.it

От доста време се опитвам да направя всичко възможно TechStationBG.com да се зарежда колкото се може по-бързо. Пробвах с кеширане на страниците, оптимизиране на кодовете, намаляване на външните скриптове, но все не бях доволен от резултатите. Признавам си, че умениятами по програмиране са доста малки и със сигурност кодът може да бъде оптимизиран много повече.

След над 1 месец наблюдения и следене на трафика, стигнах до извода, че в блога има доста голям брой снимки, които могат да се оптимизират чрез компресиране. Проблемът беше, че става въпрос за над 1500 изображения, без да включвам thumbnail-ите – общо над 6000 изображения. Би било пълен абсурд да оптимизирам (компресирам) толкова много изображения на ръка 🙂

В крайна сметка, след доста четене и питане по форуми и блогове, взех решение да използвам услугата Smush.it на Yahoo!. И тъй като не разбирам много от използването на API, използвам плъгина WP Smush.it.

Накратко, това е напълно безплатна услуга за автоматично компресиране на изображения, която може да се интегрира чрез API във всяка една система. От Yahoo! казват, че Smush.it не разваля визуално качеството на снимките и това мога да го потвърдя – човек трябва адски много да се вледа, за да види разликите между оригиналното изображение и компресираното.

Надявам се нововъдението да ви хареса и да подоби усещане ви при разходките из TechStationBG.com!


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :)

Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+

Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

5 коментара to “TechStationBG.com вече ползва Smush.it”

 1. Dodi Markov каза:

  Хм, въпреки оптимизацията при мен системно продължават да НЕ се показват изображенията от тук и то по-точно всички, които са вътре в публикациите – странно. Тъмбовете си ги има, но останалите не…

  • От няколко дни имам сериозни проблеми с хостинга. Хостът припада когато му е кеф и въпреки че използвам CDN, пак имало „натоварване“.

   В момента се опитвам да намеря временно решение на проблемите, докато сменя доставчика на хостинг услугата.

   П.С: За момента ще се въздържа от гневна публикация по темата, но съм на ръба да избухна…

   • Dodi Markov каза:

    Ахаааа, сега и картинките се появиха. Ами жалко за хоста, щом ти правят толкова проблеми ги сменяй.

    Успех!

   • 150% ще бъде сменен хостинга! Всъщност, вече е решено къде ще трансферирам блога 🙂 Просто не става за един ден, защото се оказа, че за 2 години се е натрупало доста количество информация и първо трябва да се планира добре трансфера, за да стане най-безболезнено.

    Надявам се с новата 2012-та TechStationBG вече да е в новия си дом.

 2. Dodi Markov каза:

  Хубаво местенце си създал. Колкото и да съм се отдалечил от игрите през последните години ми е интересно да прочета някоя твоя рецензия за очакваните заглавия – като най-често си казвам, а то излязла версия 5… играл съм първата или втората 😀

  Ех, сладки времена бяха, когато съм играл Call of Duty по цели нощ, но всяко нещо с времето си.

  Продължавай с TechStationBG!

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie