WordPress 3.1 най-после излезе!

WordPress logoНай-накрая финалната версия на WordPress 3.1 вече е достъпна за всички. Всъщност толкова силно очаквания ъпдейт за най-популярната безплатна блог платформа и система за контрол на съдържанието бе пуснат още миналия вторник… но от прекалено многото работа не ми остана време да драсна 2-3 реда по темата.

Накратко – Честито на всички! WordPress 3.1 е тук! Най-накрая!

[adrotate group=“5″]

И все пак, защо WordPress 3.1 бе толкова очакван от всички? Защото цифрата е кръгла? Не само 🙂

Във версия 3.1 има някой новости, които определено ми допадат. Най-готината е новата визия и начин за линкване в съдържанието – много по-бързо и по-леко е от старата това в предишните версии.

Другата новост е готин админ бар в горната част на екрана, който се показва и когато гледате фронта на блога/сайта ви. Това много силно ми напомня на админ бара в WordPress.com блоговете, както и на този в Blogger. Преди WordPress 3.1 тази екстра бе налина само с поставянето на плъгини, които обаче отежняваха доста системата и я правеха мудна.

Относно използването на AJAX технология в системата за коментари – по този въпрос все още търся нформация, тъй като при моите тестове не виждам нищо подобно.

И като стана въпрос за въвеждането на нови технологии в WordPress – разработчиците все още планират да използват PHP в админ панела, но това най-вероятно ще видим в следващата версия на CMS-a > 3.2.

Свалете WordPress 3.1 (Английски език)

Източник: WordPress

П.С: За момента тествам WordPress 3.1 на отделна инсталация, без почти никакви плъгини, тъй като TechStation BG използва преработен код, преработени плъгини и преди ъпдейт към нова версия трябва да се направят доста проверки и тестове. Освен това за момента все още не е налична българска версия на WordPress 3.1, така че поне за мен ъпдейтът така или иначе ще трябва да почака.

Очаквайте скоро (при първа възможност) нещо като ревю на WordPress 3.1 🙂 Не мога да обещая обаче кога ще стане това…


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

One Response to “WordPress 3.1 най-после излезе!”

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie