BlizzCon 2011: И Blizzard ще вади собствена DOTA

Началото на тазгодишния BlizzCon 2011 бе доста силно. За момента е ясно, че ще има нов експанжън на WoW, специална Diablo III: Collector’s Edition версия, като към това прибавете и доста новости около предстоящия експанжън на StarCraft II 🙂

Добре, но освен експанжъна от Blizzard хвърлиха бомбата, че разработват модифицирана карта за StarCraft II, по-скоро модификация, която се казва… Готови ли сте? Бум – Blizzard DOTA! Да, точно така. От компанията ще предоставят възможност на феновете на SC 2 да цъкат в DOTA стил. Не, няма грешка. Blizzard DOTA е официална модната карта за StarCraft II, като идеята е взаимствата от популярната Defense of the Ancients за Warcraft 3.

От разработчика изтъкват, че ще има някои разлики, спрямо останалите игри от този горе-долу нов стил. В Blizzard DOTA кулите ще имат определен запас от муниции, който ще се изчерпва и ще се  презарежда бавно. Това би трябвало да вкара нови и по-разнообразни тактики в този популярен в последните години гейм стил.

Има и промени в неутралните creep-ове в джунглите. В Blizzard DOTA те ще пазят различни енергийни възли (power nodes), който при превземане ще дават допълнителни атрубити на хората от отбора, намиращи се в съответния лейн (lane). С тази новост от Blizzard искат буквално да променят немалко познати днес DOTA стратегии, защото се очертава енергийните възли да се превърна в нещата, за които ще се водят повечето битки – все пак отборът, контролиращ повече възли, ще има по-голям шанс да доминира и следователно да победи.

Ето го и официалния първи трейлър на Blizzard DOTA. Приятно гледане!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Zx1JDEnrVK8]

Официална страница на Blizzard DOTA

Източник: Battle.net


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie