Canon EOS 60Da – фотоапаратът за астрономи

Един от най-големите и най-популярните производители на фотоапарати, Canon, представи официално нов модел, насочен конкретно към астрономите – Canon EOS 60Da.

Canon EOS 60Da

Моделът е пряк наследник на Canon 20Da (8.2 мегапиксела) и разполага с 18-мегапикселов APS-C CMOS сензор. Специфичното за тази серия на производителя, както и за Canon EOS 60Da, е опцията фотоапаратът да се закача директно за телескоп. Освен това EOS 60Da има опция за така наречените „тихи снимки“ или казано на разбираем език – може да се изключва звука при снимане, за да се намали вибрацията на апарата и така да се избегне евентуално размазване, дефокус и шум. Сред другите новости е подобрена система за намаляване на шума, плюс опция за правене на снимки с ISO скорост 6400.

На гърба на Canon EOS 60Da ще намерите 3-инчов LCD дисплей с въртящо рамо. В кутията на фотоапарата за астрономи ще намерите дистанционно RA-E3, за да не се притеснявате от размазване при натискането на бутона на самия апарат.

Според официалната информация, продажбите на Canon EOS 60Da ще започнат този месец в САЩ, като препоръчителната цена от производителя е $1,499.

чрез SlashGear


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie