Как да махнем meta name=“generator“ тага в Joomla?

Напоследък ми се налага доста често да се сблъсквам с Joomla и почти всеки ден научавам нови неща… защото по принцип съм върл фен на WordPress 🙂 За съжаление обаче правенето на уебсайтове изцяло с WordPress ми е много трудно, когато нямам програмист до себе си, защото… аз рисувам, не програмирам 🙂 Има обаче моменти, в които няма кой да ми помогне на минутата с даден php стринг или част от неразбираем за мен код (макар и да се окаже много прост), та се налага да се оправям сам.

Remove Joomla Meta Name Generator tag

Днес трябваше, по-точно исках, да махна <meta name=“Generator“ content=“Joomla!“> тага от една инсталация на Joomla поради параноични мерки за сигурност. В началото си казах „Е, колко му е, на WordPress се премахва много лесно, едва ли и тук ще е кой знае какво“… и започна едно ровене из php файловете на CMS-а. И така малко повече от 2 часа, без да постигна успех. Накрая се предадох и се допитах до мъдрия чичо Google, който знае всичко. Една минута по-късно тагът беше премахнат 😀

[adrotate group=“5″]

Цялата хамалогия е наистина елементарна, просто човек трябва да знае къде да погледне. Ето как става „магията“ с премахването на <meta name=“Generator“ content=“Joomla!“> тага в Joomla:

1. През FTP или друг HTTP файлове менаджер влизате при инсталацията на Joomla

2. Отивате в /libraries/joomla/document/html/renderer/head.php

3. Отваряте съответния файл – препоръчвам Notepad++.

4. Намирате $strHtml .= $tab.'<meta name=“generator“ content=“‘.$document->getGenerator().'“ />’.$lnEnd; – при мен беше на 83 ред. Слагате в началото на този стринг //, запаметявате и качвате обновената версия обратно на сървъра, презаписвайки я върху стария файл.

5. Готово!

П.С: Да отбележа – този метод съм го пробвал само на Joomla 1.5, така че е възможно магията да се прави по друг начин в Joomla 1.6 или по-старите версии.

Източник: Joomla


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie