Поддръжката на Windows XP ще спре на 8 април 2014 г.

Макар и да са минали 11 години от пускането на Windows XP, от Microsoft все още продължават да поддържат морално остарялата операционна система, тъй като тя все още се използва от доста голям брой потребители – фактор, който няма как да бъде пренебрегнат.

От софтуерния гигант обаче искат да налагат по-новите си продукти, като Windows 7, което си е нещо напълно нормално. За пореден път хората от Редмънд напомниха, че поддръжката на Windows XP ще спре след малко повече от 2 години – конкретната дата е 8 април 2014 година.

Даааа 🙁 Ако Светът не свърши в края на тази година, както някои луди по света говорят, то едно нещо за бъдещето е ясно – краят на Windows XP вече е предречен.

Лично на мен Widnows XP ще ми липсва, защото след него минах през ужасите на Windows 2000 и Vista – няколко години гърчове, докато не излезе Windows 7.

Ако все още има такива сред вас, които си цъкат на XP и не са мигрирали към някоя от по-модерните версии на Windows, но искат да го направят или са правили неуспешни опити, ето малко полезно инфо:

От Microsoft предлагат на вниманието на такива хора едно готино приложение – Microsoft Deployment Toolkit (MDT). То е напълно безплатно и чрез него може да си прехвърлите всички данни от предишната операционна система само с няколко кликания на мишката. Можете да си свалите Microsoft Deployment Toolkit от тук.


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie