TechStationBG – тука има, тука няма. Е, писна ми!

В последно време TechStationBG.com се сблъсква с един неприятен проблем – ненадежден хостинг (името на компанията остава в тайна). Преди почти година реших да сменя хостинга на блога, с цел да тествам различни родни хостинг компании. От сегашната определено не съм доволен 🙂 Доказателството:

Да, 99.79% не е никак зле. На Response Time не му обръщайте внимание – там грешката е в сървъра на Pingdom.

Както обаче виждате, TechStationBG.com не е бил на линия около 90 минути… в рамките на един календарен месец. За уточнение, проверките от Pingdom са на всеки 5 минути. ОК, час и половина не е много, но реалността е друга.

В момента блогът използва платен DNS CDN, за да може да функционира нормално и да бъде достъпен почти постоянно… за читателите. Често обаче ми се случва административната част да спира да работи ПРЕЗ ДЕНЯ, просто защото хостингът има проблеми – това е факт! Причината, поне по мое мнение, е кофти защита и липсата на каквато и да е филтрация на руски и китайки спам/скам ботове, скрейпъри и злонамерени ботове – всички тези гадини в момента се блокират от CDN-а.

Какво ще се случи след Нова Година – TechStationBG.com ще се премести на нов хостинг, с надеждата най-после да си намери мястото. Името на компанията няма да го издавам за момента, но е сравнително нова, все още е малка и се представи много добре на тестовете.


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie