Blog Pinger за WordPress блогове

Какво е Ping услуга и Ping сървър? Честно казано, имам много малка представа как точно работят тези неща, но от опит знам, че могат да имат доста сериозен и положителен ефект върху посещаемостта и индексирането в търсачките. Няма да се впускам в подробни обяснения какво съм разбрал досега. Накратко, когато обновите вашия блог с нова публикация, ако в настройките (Settings>Writing – вижте снимката) Ping сървъри, на които вашият блог (CMS системата) съобщава, че има ново съдържание – не е нужно да чакате някой друг да им каже или да минат ботовете на Google (понякога отнема доста време).

Такива услуги се поддържат от много известни… агрегатори на съдържание, като Technorati, Google Blog Search, Newsgator, Blog Digger и много други. В един момент, списъкът със сървърите в настройките на блога ви стават толкова много, че започвате да се чудите дали има смисъл от всички, заслужава ли си вашата система да праща толкова много заявки. Да, има! Но не е нужно всички Ping сървъри да присъстват във вашия списък – има услуги (така да се каже), които Ping-ват множество сървъри едновременно и могат да сведат списъка ви просто до няколко линка.

[adrotate group=“4″]

И след като сте минали през бръщолевенето ми от горните редове, да мина направо на темата. Запознайте се с Blog Pinger – нова услуга, която изпраща Ping към цели 32 сървъра… и наистина работи. До преди няколко дни TechStation BG има в списъка си с Ping сървъри цели 94 URL-а – вече са 62. Забелязах, че това сведе пиковете на натоварването на сървъра при пускането на нов пост, което е добра новина. Макар и ефектът да не е грандиозен, определено си заслужава. Затова препоръчвам Blog Pinger на всеки. Какво по-хубаво от това някой друг да върши вашата работа (или на блога ви), нали?

Официален сайт на Blog Pinger

Ето кратко упътване как да „инсталирате“ Blog Pinger във вашия WordPress блог:

  1. От официалния сайт на Blog Pinger (или от тук) копирате http://www.blogpinger.net/ping
  2. Отваряте администраторски панел на вашия блог
  3. Отивате в Настройки>Публикуване (Settings>Writing)
  4. В най-долната част има поле за попълване на текст – там поставяте копирания URL, натискате „Запис на промените“ (Save)
  5. Готово 🙂


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie