Google Wave ще спре окончателно на 30 април 2012 г.

Google Wave е един от неуспешните проекти на Google. Wave стартира през лятото на 2009 година и както почти всичко ново, идващо от най-голямата интернет компания, този проект предизвика сериозен медиен бум… но само в началото. Въпреки писанията, хвалбите и направо невероятните очаквания, Google Wave не успя да грабне потребителите, въпреки че наистина предлагаше революционна идея за социална мрежа.

И както повечето неуспешни проекти на Google, Wave ще бъде спрян скоро. Всъщност, това не е нова новина – от компанията обявиха, че ще спрат поддръжката на Wave още миналата година, просто не беше ясно кога точно ще се случи това. Сега вече планът е напълно ясен.

На 31 януари 2012 г. всички „вълни“ в Wave ще бъдат достъпни, но без право на промяна (read-only).

На 30 април 2012 г. Google ще дръпне докрая шалтера на Wave.

И това е целият план за прекратяването на този неуспешен проект. В периода между 1 февруари и 29 април 2012 г. потребителите на Google Wave ще могат да си изтеглят данните в PDF. След окончателното спиране обаче тази опция няма да бъде налична.

Все пак от Google явно няма да спират open-source проектите, базирани на Wave, така че ако идеята ви допада и не искате да я доразвиете, може да пробвате Apache Wave или Walkaround.

Източник: Google (e-mail)


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2023 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie