Малко повече за Razer Blade

Razer Blade Banner

Вчера Razеr обявиха най-новия си продукт – Razer Blade, с който навлизат на един нов за компанията пазар – този на лаптопите. По подобие на Apple, един от най-добрите производители на геймърски аксесоари реши да скочи в дълбоките води с най-доброто, което може да се предложи в момента – най-най от хардуера, най-качествените материали – тяло от алуминий, плюс революционни решения за индустрията – тъч дисплей, играещ ролята и на тъч пад, както и 10 бутона, които могат да показват цветни иконки на скилове и т.н.

Както може би повечето се досещат, иновативните бутони и тъч дисплей в дясната част на клавиатурата за Razer Blade се взети направо от представеният неотдавна прототип Razer Switchblade – нещо като малък нетбук за геймъри 🙂  Още с показването на Switchblade пред широката публика стана ясно, че от компанията възнамеряват да атакуват и пазара на преносими компютри, но никой не знае кога точно ще се случи това. Е, вече знаем – Blade ще се появи по магазините в САЩ преди края на тази година или поне така обещават от производителя.

Почти веднага след официалното представяне на Razer Blade, много голяма част от феновете реагираха доста негативно на обявената цена от 2800 щатски долара. Напълно разбираемо, имайки предвид колко хора могат да си позволят такава сума, за да си начешат геймърската краста – да имат най-доброто и най-новото 🙂

Неколкократно се рових из сайта на Alienware, основният конкурент на Razer на този пазар, опитвайки се да сглобя машина с почти същата конфигурация – резултът бе $2600. И сега много хора сигурно ще си кажат „Е, защо да давам 200 долара повече за същото нещо?“. Защото колкото да уважавам Alienware, Razer Blade е тънък едва 2.23 сантиметра, a MX17 е цели 4.5 сантиметра. Вижте снимката от Engadget 🙂 Разликата е фрапираща. Освен това Blade е и с над 1 килограм по лек – 3.16 кг срещу 4.26 кг при Alienware MX 17. Да, батерията на MX17 е 90Wh срещу 60Wh на „Резачката“, но зависи какво предпочитате – тухла четворка или осмица 🙂 Аз лично бих скочил на по-малката.

Razer Blade vs Alienware MX 17 vs Apple Macbook Pro 17

Razer Blade vs Alienware MX 17 vs Apple Macbook Pro 17

Е, мисля, че сега става по-ясно защо от Razer са решили да предлагат Blade срещу $2800 за парче – най-тънкия революционен геймърски лаптоп. Ако го искате, ще трябва да се бръкнете дълбоко. Добре, но колко други ще го направят?! Представете си как сядате в някое кафене или клуб и вадите черното чудовище с добре познатото специфично отровнозелено лого 🙂 А сега си представете как няма да имате нужда от нов лаптоп през следващите две години. Съмнявам се обаче повечето български геймъри да ме разберат… Просто приемете, че Razer Blade не е насочен за родния пазар и спрете да тролите колко бил скъп – този геймърски лаптоп цели съвсеееем различен от родния пазар. Точка!

Очаквам интересът към Blade да е доста сериозен в САЩ и предполагам, че Razer ще го пуснат малко преди коледните празници, както правят повечето големи производители на пазара зад океана. Другата ми хипотеза е, че ако Razer Blade оправдае очакванията на компанията, много е вероятно да видим и други лаптопи с отровнозелено лого – по-малки, по-портативни… целещи по-широка аудитория от геймъри 😉

Официален сайт на Razer Blade


Всички права върху текста запазени – TechStationBG.com!


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie