Razer Blade – маниакален геймърски лаптоп от бъдещето

 • 1x1.trans Razer Blade  маниакален геймърски лаптоп от бъдещето
 • 1x1.trans Razer Blade  маниакален геймърски лаптоп от бъдещето

Razer Blade - PC Gaming is not Dead

От няколко дни от Razer тийзваха доста мощно геймърското общество със сайта www.pcgamingisnotdead.com. И точно както бе обявено там, днес представиха нов продукт, който би трябвало да стартира революция сред геймърите – кажете „Здрасти!“ на Razer Blade!

Неотдавна Razer показа прототипа Switchblade, с което ясно заяви, че възнамерява да навлезе и на пазара на геймърски лаптопи… където най-големият им конкурент е Alienware.

Сега от един от най-големите производители на геймърски аксесоари официално направи тази голяма крачка, представяйки Razer Blade – лаптоп за геймъри от най-висок клас, разработен в партньорство с Intel.

Външната обвивка на Razer Blade е алуминиева, което е типично за висок клас преносим компютър. Напълно логично за производители от ранга на Razer и Intel, машинката е натъпкана много яко с последния хардуер – Intel Core i7 2640M процесор с тактова честота 2.8GHz, 8GB 1333MHz DDE3 памет, 17.3-инчов LED дисплей с резолюция от 1920×1080 пиксела и видеокарта NVIDIA GeForce® GT 555M с NVIDIA® Optimus™ Technology и 2GB Dedicated GDDR5 памет. Лудница :)

По-интересното е, че доста натъпканият Razer Blade не е никак дебел – само 2.23 сантиметра. Това наистина са изключително размери за лаптоп от такъв клас. Веднага в главата ми изниква въпроса – това животно няма ли да е супердобра печка за зимата?

Освен хардуера и размерите обаче, Razer Blade крие още изненади. Светещата клавиатура не би трябвало да ви учудва – все пак това е продукт на Razer :) По-интересен е панелът в дясната част. Това всъщност не е панел, а сензорен LCD дисплей, който играе ролята и на тъчпад. Както обаче повечето геймъри знаят, с цъкането с тъчпад води до самоубийство :) От Razer явно са обърнали внимание на този факт, защото дисплеят може да използва и за показване на полезна информация, докато цъкате.

Над малкия LCD дисплей има 10 бутона, под които също има дисплей! Защо ли? Ако си спомняте, клавиатурата на Switchblade беше точно от такива бутони, които могат да се променят изцяло по ваш вкус, включително и да показват иконки на скилове и т.н. Лудница! В интерес на истината, от Razer са кръстили тази функционалност „Switchblade UI„! Ето тук може да го видите в действие – цък.

Добре, всичко е прекрасно, обаче кога ще можем да си го купим? Според официалната информация, Blade ще се появи на пазара в САЩ до края на 2011 година, като цената ще бъде… готови ли сте? Дръжте се здраво! Razer Blade ще се предлага срещу скромните 2800 долара! Уау! Малко дебеличко, но това явно показва, че Razer ще краде от дяла на Alienware :) За момента няма информация дали Razer Blade ще се предлага в Европа.

Ето какво дават от производителя като спецификации за момента за геймърския лаптоп Razer Blade:

 • 2.8GHz Intel® Core™ i7 2640M Процесор
 • 8GB 1333MHz DDR3 памет
 • 17.3″ LED дисплей ( резолюция 1920×1080 пиксела)
 • Видеокарта NVIDIA GeForce® GT 555M с NVIDIA® Optimus™ Technology и 2GB Dedicated GDDR5 памет
 • Вградена HD уебкамера
 • 60Wh Батерия
 • 320GB 7200rpm SATA HDD
 • Wireless Network 802.11 b/g/n (Wi-Fi)
 • 42.69 см. (дължина) x 27.68 см. (ширина) x 2.23 см. (дебелина); 3.16 кг (тегло)
Razer Blade Технически спецификации


Официален сайт на Razer Blade

Източник: Razer

П.С: 2800 долара за лаптоп с дисплей на клавиатурата… от Razer явно са полудели, че да колят така грубо. PC Gaming is NOT Dead и никога няма да бъде, обаче ако всички производители започнат да правят така, PC гейминга може и да умре…


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Сподели това с приятелите си!

Подобни публикации