Thesis 1.8 излезе

Ако се чудите за какво става въпрос в заглавието – една от най-добрите платени теми за WordPress базирани блогове, Thesis, вече си има нова версия – Thesis 1.8.

Докато във версия 1.7 повечето новости бяха свързани със SEO оптимизацията и кода на темата, сега има доста повече добавени неща в администраторския панел, което определено ще се хареса на по-обикновените потребители (като мен и не само).

 • Добавянето на fav икона вече става само с няколко натискания на мишката и избиране файл, а не чрез добавяне на код във системен файл на темата.

 • Горепосоченият метод важи и за добавянето на картинка за Header 🙂

 • Поддръжка на Google Fonts, като за момента можете да си свалите 28 шрифта напълно безплатно от тук.
 • Thesis вече сама ще ви казва дали дължината на заглавието (<title>) и <meta> описанието не е прекалено дълга, което би попречило на добрата SEO оптимизация. Освен това, ще можете да оптимизирате <title> и <meta> описанието на вашите категории и тагове директно от менюто, в което се намират, а не както бе в Thesis 1.7 – отделна опция в настройките на темата, която имаше проблем с блоговете с доста публикации (като TechStationBG)
 • Пълна поддръжка на WordPress Nav Menu, което е част от WordPress 3.0. Накратко, чрез тази опция можете бързо да направите навигационно меню по ваш вкус.
 • Custom Loop API – все още разучавам тази новост, така че не мога да ви кажа точно за какво служи… Повече информация и примери можете да намерите тук.

Източник: DYIthemes

P.S: TechStationBG вече използва Thesis 1.8 и както можете да видите, голяма част от опциите са на английски, но много скоро ще бъдат преведи на български 🙂 Файлът с превода на родния ни език ще бъде публикуван в блога и ще може да бъде свален от всеки желаещ.

***НОВО ИНФО***

Както можете да видите в горния абзац, с излизането на Thesis 1.8 започнах превод на темата от английски на български. За съжаление спирам временно работата над този проект, тъй като изпитвам сериозни проблеми с превода – голяма част от стринговете на front страниците не са изкарани в .po файл, а при пипане на кодовете на самата тема блогът се чупи постоянно. Затова предпочитам да изчакам излизането на следващата версия на Thesis и чак тогава да се помъча отново.


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

5 коментара to “Thesis 1.8 излезе”

 1. Анонимен каза:

  Има ли възможност за ауто ъпдейт от 1.7 версия или трябва наново да се качва 1.8.

  • TechStation BG каза:

   Автоматичен ъпдейт все още няма, но и ъпдейтване на ръка не е никак трудно. Всичко се състои в няоколко стъпки, които са описани и показани във видео ето тук – http://diythemes.com/thesis/downloads/upgrade/

   При нужда от още помощ просто ми оставете нов коментар и ще дам подробно описание (стъпка по стъпка) на български 🙂

  • TechStation BG каза:

   И аз 🙂 По принцип преводът трябваше да стане много лесно и бързо с PO Edit, но нещо бъркам някъде и админ панелът се чупи постоянно, когато кача преведената версия… и така вече с дни. Мисля, че съм близо до разгадаването на загадката и се надявам скоро да съм готов.

 2. Vladimir Hristov каза:

  Ще се радвам да видя превода качен, наистина много полезно би било. Поздрави!

  • TechStation BG каза:

   И аз 🙂 По принцип преводът трябваше да стане много лесно и бързо с PO Edit, но нещо бъркам някъде и админ панелът се чупи постоянно, когато кача преведената версия… и така вече с дни. Мисля, че съм близо до разгадаването на загадката и се надявам скоро да съм готов.

Leave a Reply

© 2017 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie