Какво ще има в Assassin’s Creed 3 – малко предположения #1

Както се разбра в началото на януари, от Ubisoft вече работят над Assassin’s Creed 3. Тогава бе съобщено само, че третата част от популярната игра ще се появи тази година и ще може да се играе в мултиплейър, с други хора – не се споменава дали става въпрос за PvP стил, кооперативен или и двете опции. Наскоро се появи слух, че новото заглавие може да носи името Assassin’s Creed: Brotherhood, но за момента, освен регистриран домейн с това има, няма никакви доказателства.

Относно мултиплейъра в Assassin’s Creed 3, силно се надявам от разработчика да направят така, че и двете да са възможни – какво по-хубаво от прекрасния кооперативен режим а-ла Splinter Cell и гоненето по покриви на други убийци… или дебненето в засада, сред тълпата в някоя купа слама. Дали в момента не говоря за следващото супер популярна MMO игра? Най-вероятно, игра през LAN няма да има – този начин на гейминг е ограничен до няколко човека, а и умира доста бързо, благодарение на скоростния интернет.

[adrotate group=“4″]

Второто нещо, което съм сигурен, че ще видим в Assassin’s Creed 3, е превръщането на Дезмънд (главният герой) в професионален убиец в модерния свят от близкото бъдеще. Няма да обсъждам повече тази тема, за да не разваля кефа на тези, които все още не са играли или превъртели Assassin’s Creed 2. Все пак, хората, които са завършили основната история и са изгледали целия финал, включително и надписите, знаят за какво говоря 🙂

Номер 3 – проклетата DRM защита на Ubisoft. Може би от компанията ще си вземат поука от допуснатите грешки и ще я подобрят към по-добро. Да, определено е доста ефективен начин, да се борят с пиратството и да приберат доста кеш през първите седмици от пускането на едно заглавие в продажба. Но не са малко и минусите – спира интернета (поради някаква причина), спира и играта, без да се запазва прогресът ви. По-лошото е, че в момента, в който интернет връзката спре, дори и за секунда, край на мисията или каквито други неща правите с Ецио. Това обаче беше в началото. По-късно се появи пач, който ви дава възможност Sаve-овете да се складират на вашия компютър, а не само на сървърите на Ubi, но отново при спиране на нета, играта също приключва. Тъпото е, че дори и интернета да прекъсне за 5-10 секунди, пак сте аут. Стискам палци от Ubi да разкарат тази глупост с интернет зависимостта. Ами ако искам да си цъкам играта на лаптопа ми, докато се друсам в автобуса или влака… където няма нет?!

И последното ми предположение е, че Assassin’s Creed 3 ще използва нов графичен енджин или казано с други думи, ще бъде с подобрена графика. Не мога да отрека, че втората част предложи доста по-красиви пейзажи и повече детайли. Но след като на GDC 2010 се видя какво да очакваме през тази година, определено от Ubisoft ще трябва да поработят доста, поне над PC версията.

За момента толкова от мен 🙂 Не смея да наливам повече масло в огъня, без да имам някакви доказателства, дори и косвени, на които да се опра. Както ни научиха от Ubisoft, търпение му е майката, яко търпение…


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

One Response to “Какво ще има в Assassin’s Creed 3 – малко предположения #1”

  1. […] P.S: Наскоро публикувах първата част от предположенията ми за това, което ще ни предложи Assassin’s Creed 3 – ако ви е интересно можете да ги прочетете тук. […]

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie