Що е то PageRank (PR)?

Що е то PageRank (PR)?

Много хора от SEO бранша, както и обикновени интернет потребители приемат PageRank-а като основен мерител за това колко е добър даден сайт. Това е тотално грешно! PageRank се променя всяка минута, а това, което се вижда в toolbar-а на браузърите е просто скрийншот от последния ъпдейт на въпросната картинка. Спомням си период от 10 месеца без промяна в картинката, както и 6 месеца… и 4 месеца.

Най-накрая (за пореден път) Ранд Фишкин от SEOmoz изкара прекрасно видео, в което много ясно обяснява защо PR не е нещо, което трябва да ви впечатлява 🙂 Лично аз го ползвам само за оценка на собствената ми работа и колко да преценя дали сайт, който гледам не е някакъв спам, скам и т.н.

Приятно гледане и спрете да си мислите глупости 🙂

Wistia

 

П.С: И както винаги, Ранд е забавен – „We’re lucky Brin didn’t use it or, I don’t know, God forbid, I’d created Google. It would be called FishkinRank. That would be horrible.“

😀 😀 😀 😀

Източник: SEOmoz


Казвам се Димитър Димитров и се занимавам професионално с Google SEO (оптимизация за търсачки), уеб дизайн и уеб разработки. Основател и собственик на TechStationBG.com, но имам участие и в други проекти. Интересувам се също от софтуер, мобилни телефони, спортни автомобили и още доста неща :) Ако харесвате тази публикация, следвайте ме в Twitter | Facebook | LinkedIn | Google+ Следете ме и чрез RSS или E-Mail, за да получавате новите ми писания моментално.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 TechStationBG.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie